Politica

PSD îl acuză pe Rareș Bogdan de dezinformare pe subiectul OMV

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, spune că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan „aruncă o nouă petardă” atunci când dă vina pe ministrul Finanțelor (PSD) în subiectul aplicării taxei de solidaritate în cazul OMV Petrom.

  • ”Rareș Bogdan aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat și taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare pe seama noastră. În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eșuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plătește sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanțelor publice.

Sunt sigur că domnul Rareș Bogdan nu este ignar (ignorant, n. red.) și înțelege foarte bine ce este un Regulament european și cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenție a oricărui Stat Membru este extrem de mică.

În acest caz, al aplicării Regulamentului 1854/2022, Comisia Europeană răspunde clar că nu este nicio greșelă și că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activități europene sunt preluate corect în codurile CAEN.

Deci, Rareș Bogdan continuă dezinformarea și minciuna doar pentru a masca neputința colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenția asupra lor dacă vor urma schimbări”, a scris Oprea pe pagina sa de Facebook.