Rautacisme

DIN ÎNTÂMPLARE nora inexistentului și inutilului ”sitimanajăr” Șurubaru este angajata Eco Garden și tot din coincidență soțul inspectorului școlar șef, Marinela Marc, este angajat la Supercom. Tot coincidență este și faptul că aceste firme sunt în pita banului public

Din coincidență, se arată într-un material publicat pe site-ul media9.ro, dânsul sau dânsa lucrează la o instituție publică, iar ruda este angajată ”de competentă” taman la compania privată care câștigă licitații cu instituția publică care are privilegiul de a-i avea printre șefi fix pe dânsul sau pe dânsa. Când jurnaliștii au încercat să deslușească realitatea chiar de la cei implicați, unul a închis telefonul în nasul acestora, celălalt a promis că resună și nu a mai făcut-o decât după ce s-a publicat materialul. Atunci a sunat să-i facă un laudatio soțului.

Gheorghe Șurubaru este un inutil fost viceprimar și la fel de inutil actual city-manager al municipiului Cluj-Napoca – pus în pita banului public de inutil și nefolositor ce este. Noi habar nu avem dacă mai există. Noroc cu cei de la media9.ro care au încercat să îl contacteze să lămurească o chestiune ce ține de morală și, cu bunăvoința unor organe abilitate ale statului, chiar de nepotism.

Cei de la media9.ro susțin că li s-a răspuns la telefon, dar că li s-a trântit în nas înainte de a lămuri speța pentru care au sunat. Măcar avem dovada că cineva răspunde la telefonul ”sitimanajărului” Clujului, chiar dacă am putea bănui un program de chat.

Speța în discuție este faptul că din poziția de ”sitimanajăr”, acest Șurubaru are în subordine tot ce înseamnă ecologie urbană, salubritate, salubrizare, spații verzi.

În ceea ce privește spațiile verzi, cel mai mare contractor este Eco Garden.

Compania a câștigat licitația pentru întreținerea spațiilor verzi din întregul municipiu – mai nou și schimbarea din temelii a gazonului de pe Cluj Arena.

Printre angajații Eco garden o găsim pe Georgiana Șurubaru, nora inutilului (pentru oraș și clujeni, nu și pentru familie), care este soția lui Bogdan Șurubaru, fiul ”sitimanajărului”.

Cei de la media9.ro au cerut referințe despre Georgiana și au fost nu bune, ci extracalifragilistic de bune.

”Este una dintre cele mai competente angajate de la Eco Garden”, li s-a spus.

Să fie primit și la cât mai multe licitații câștigate, să aibă și nora ce pune pe masă, acasă la soț!

Marinela Marc este șefa Inspectoratului Școlar Județean și consilier local, liderul grupului PNL din deliberativul județean. O persoană foarte apreciată, pentru că este și foarte dedicată.

În subordinea Consiliului Județean se află ADI Eco Metropolitan, asociația care a organizat licitațiile pentru noul operator de salubritate.

Dintr-o coincidență, o singură firmă are mai nou monopol pe municipiul reședință de județ și pe județ în totalitatea sa: Supercom.

Dintr-o altă coincidență, la Supercom a fost angajat într-o funcție de conducere Mircea Marc, soțul doamnei inspector șăf.

Și despre domnul Marc se aud lucruri lăudabile: ”are o mare experiență în cadrul companiilor care ridică deșeuri. A lucrat la s.c. Rosal Group s.r.l., unde avea un venit anual între 38.797 (în 2016)  și 62.795 de lei (în 2019), conform declarațiilor de avere ale soției sale.

În 2021, soțul șefei ISJ Cluj a lucrat tot la ADI Eco Metropolitan și a avut un venit de aproximativ 50.000 de lei. În acest an, s-a transferat la Supercom, firma care a câștigat licitația organizată de ADI Eco Metropolitan.

Cum vă relatam, cei de la media9.ro au încercat să o contacteze telefonic pe șefa ISJ Cluj, Marinela Marc, pentru un punct de vedere. A făcut-o vineri, de mai multe ori, și luni, de două ori. Deși a promis că va răspunde, n-a făcut-o până când nu s-a publicat articolul.

Imediat după publicare, doamna inspector șăf a sunat pentru a transmite că soțul său n-are nicio legătură cu materialul redactat, că sunttoate niște coincidențe și că (coincidență) ”e implicat în tot ceea ce face”, iar relațiile pe care le-a avut cu ADI Eco Metropolitan au fost doar de natură profesională.

Marinela Marc a mai spus că nu s-a interpus în traiectoria profesională a soțului său. A suspinat: ”nu cred că-l cunoașteți, n-ar vrea asta nici în ruptul capului. Soțul meu e un tip foarte dedicat și se implică în tot ceea ce face. E un profesionist în munca lui. Cum să-l promovez eu? Eu nu puteam să fac asta”.

Madam, cei de la media9.ro, pe care-i preluăm și noi ca atare, au scris despre coincidențe, nu despre acuzații. Că, spre norocul tuturor cumetriilor politice, jurnaliștii nu sunt nici procurori și nici judecători.