In vizor

BOALA GREA A ”DOTTORILOR”: IMPOSTURA NAȘTE AUTORITARISM ȘI RĂZBUNARE. Ciucă și Bode au inițiat o lege care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Ludian Bode, au depus un proiect de lege prin care elimină posibilitatea sancțiunii cu amendă în caz de ultraj sau de tulburare a liniștii publice. Acestea ar fi considerate numai infracțiuni (nu și contravenții ca până acum) și ar urma să se pedepsească doar cu închisoarea. Noi care am avut de-a face cu imbecilitatea unor milițieni care ne-au amendat pentru ”tulburarea ordinii publice” că am scris despre cum a parcat ca un nesimțit soțul unei procuror DNA, polițist lical în Cluj-Napoca ne dăm seama cât de imbecil este acest proiect de lege și cât abuz din partea autorităților poate să nască.

  • Propunerea legislativă semnată de Ciucă și Bode vizează mai multe modificări ale codului penal.
În expunerea de motive, cei doi ”dottore” își motivează propunerea de eliminare a amenzii pentru ultraj prin faptul că această infracțiune, fiind ”îndreptata împotriva celor chemați să protejeze victimele, să impună respectarea legii, mentinerea unui climat adecvat de conviețuire ori înfaptuirea justitiei” (asta în condițiile în care, la adăpostul unifomei, s-au documentat atâtea cazuri de abuz ale milițienilor care se cred polițiști, cel mai strigător fiind cel din perioada pandemiei de covid-19, când doi cetățeni au fost agresați până au intrat în mormânt doar pentru că au atras atenția ”organului” că nu poartă masca obligatorie de protecție în timp ce dădea amendă pentru nepuratrea măștii). Cică, aceasta ”capătă ecouri în societate, cauzând o timorare a cetațeanului de bună-credință, precum și o diminuare a încrederii acestuia în instituțiile statului, ceea ce se transpune, în final, în limitări ale exercitarii diferitelor drepturi și interese cetatenești”.
Niște plagiatori ordinari, niște hoți intelectuali, dintre care unul prim ministru, celălalt ministru de Interne, ne vorbesc despre încredere în instituțiile statului!

În cazul tulburării ordinii și liniștii publice pedepsele propuse sunt de închisoare de până la 7 ani, dacă fapta este săvârșită de două sau mai multe persoane. Adică orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali!

De asemenea, pentru încăierare pedeapsa propusă este de până la trei ani de închisoare.

”Sunt convins că vor exista argumente pro şi contra, dar să nu uităm că avem o mare responsabilitate în a descuraja şi preveni faptele antisociale care pun viaţa în pericol, care aduc o gravă atingere climatului de ordine şi siguranţă publică, dar şi sentimentului de siguranţă cetăţenesc”, și-a permis să-și justifice nemernicia antidemocratică ”dottore” Bode pe Facebook, el însuși realizatorul unei fapte antisociale: plagiatul este furt!