General

PSD Cluj s-a asociat cu penalul Horia Șulea. L-au făcut șef la PSD Florești

Scris de 991

PE SURSE din interiorul PSD Cluj, newscj.ro, publică inforția conform căreia fostul primar al comunei Florești revine în politică. Horia Șulea a fost numit președinte al organizației locale PSD Florești.

Cică fostul edil s-ar pregăti pentru o viitoare candidatură pentru funcția supremă în comună. Prin urmare, după un mic periplu pe la partide de nișă, Horia Șulea și-a găsit vad la PSD Cluj, care este una dintre filialele de nișă ale PSD la ce rezultate a obținut în ultimii ani, pe vot.

Și acu, să rememorăm problemele cu legea care i-au afectat cariera politică fostului edil:

 • Foștii edili ai primăriei din Florești, Horia Șulea și Ioachim Vancea, au pierdut definitiv procesul care s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, ei vor rămâne cu condamnarea de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție.

Decizia instanței supreme:

”Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Zanc Florin Dumitru, Şulea Horia Petru şi Vancea Ioachim împotriva deciziei penale nr.612 din data de 23 aprilie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori, în dosarul nr.1785/211/2018.

Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 februarie 2022”, se arată în soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit site-ului gazetadecluj.ro.

Ce acuzații s-au adus:

 • Procesul a început în urmă cu trei ani și a avut numeroase termene la instanțele de judecată din Cluj. După doi ani de procese, Horia Șulea și Ioachim Vancea, alături de fostul director tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc, au fost condamnați de către judecătorii Curții de Apel Cluj, în aprilie 2019, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie.
 • Potrivit rechizitoriului, procurorii clujeni l-au acuzat pe Horea Șulea pentru că, în calitatea sa de primar, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei.De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. În plus, ar fi semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Șulea, acuzat de infracțiuni de corupție:

 • Conform actului de acuzare, Horia Șulea a fost găsit vinovat de trei infracţiuni de abuz în serviciu după ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270.000 de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz în serviciu (salubrizarea stradală din 2010-2012, cât și pentru deszăpezirea din 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu în ceea ce privește atribuirea contractelor de deszăpezire din mandatul lui Vancea.

Horia Șulea a fost primarul celei mai mari comune din România în perioada 2012-2020.

UPDATE: Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj, a declarat pentru monitorulcj.ro că Horia Șulea a depus o cerere de aderare la PSD Florești și că este exclus ca fostul primar al comunei să preia șefia organizației.

”În ultimele două săptămâni a fost depusă o cerere de înscriere în organizația din Florești, a PSD, din partea domnului Horia Șulea. În ultima perioadă, în Floresti s-au înscris vreo 50 de cereri, printre care și a lui Șulea. Va fi evaluată, dar dacă persoana respectivă nu are interdicție din cauza problemelor legale, pe baza dreptului de asociere poate înregistra o cerere. Exclus să preia șefia organizației PSD, întrucât nu îndeplinește condițiile din statut”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 39 mins In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 39 mins In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 2 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 3 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 4 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 5 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 18 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 19 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 1 day Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
 • Acum 1 day In vizor
  USAMV Cluj Napoca la încă o tură de judecată cu omul de afaceri din imobiliare Călin Buzoianu. Aceeași ”stațiune de cercetare experimentală”, bat-o vina!
Citește și...
la multi ani! General

10 ani cu Ziar de Cluj

Sunt deja 25 de ani de când fac presă de investigații. Am început în septembrie […]

Recomandările redacției
TOP CITITE