Din oras

Protest anemic al Anonimilor, la Cluj

Doar cateva zeci de persoane s-au adunat in aceasta seara in Piata Unirii, locul consacrat de protest al Clujului. Din cei 400 care s-au anuntat pe Facebook la „Anonymous Cluj#Romania2015″maxim 20 au purtat mastile caracteristice.

“Hai, ma, ca nu se intampla nimic daca stai acasa”, indeamna unul dintre tineri la telefon.

Un grup de 10 baieti, cu mastile la vedere, se leagana de pe un picior pe altul, nu stiu ce sa faca. De altfel toti se plimba stingheri, unii mai aprind cate o candela de langa ansamblul statuar in memoria victimelor de la Colectiv.

“E vorba de organizare globala, nu e vorba de protest, sau specific de evenimentele care s-au intamplat. E un exercitiu global in care am iesit si noi sa facem paret si sa aratam prezenta. Tot o sa fie probleme si daca nu o sa mai fie noi trebuie sa exersam acest drept de a iesi si a ne prezenta. Nu avem o revendicare, ideea e ca ne alaturam celor care au o problema de transmis si…ne alaturam si sa facem un bine daca se poate”, a spus Dan din partea Anonimilor.

Ziaristi sunt multi, s-au amplasat lumini, se dau live-uri. Dar multimea intarzie sa apara. Un domn se plimba stingher cu o pancarta prin toata piata, un altul are un steag pe care l-ar flutura, dar nu prea ii vine.

“Am fost si ieri, vreau ce vrea toata lumea, deci hotii sa plece, sa ne lase in pace. Imi inchipui ca mai vin, este o perioada de cumpana, daca am veni si azi, si…sigur am reusi. Ieri am fost multi, forta e in multime si sunt oameni care vin pentru ca simt ei, nu sunt impinsi. Vin si maine”, spune Octavian, cercetator stiintific si pozeaza mandru cu pancarta facuta chiar de el.

Maine de la ora 19 este programat protestul “Nepasarea Ucide – zeci de morti 0 demisii” este creat sub anonimat printr-o pagina de Facebook „Fiecare cetatean, propriul politician”. Pe Facebook s-au anuntat 4.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *