Din oras

Pericol de moarte pe trecerea de pietoni

In cartierul Zorilor exista o trecere de pietoni care pune in pericol viata unor copii in fiecare zi. Localnicii din zona au semnalat problema catre Primaria Municipiului Cluj Napoca, insa pana acum nu au primit nici un raspuns. 

Trecerea in cauza se afla pe strada Pasteur, la numarul 76, iar clujenii care locuiesc aici i-au adresat edilului Emil Boc o sesizare pe domnuleprimar.ro in care il roaga sa ia masuri „inainte sa se produca o drama”. 

„Trecerea este blocata in permanenta de cate o masina parcata jumatate pe trecere astfel incat copii care traverseaza dinspre parculet (si sunt foarte multi) sunt imposibil de observat de catre conducatorii auto (care circula foarte tare fiind sens unic). Imi sta inima in loc la fiecare copil care traverseaza aceasta trecere dinspre parc uitandu-se cu teama de dupa masina parcata iar de cateva ori era cat pe ce sa asist la o drama”, se arata aici.

Copiii care traverseaza dinspre parc nu au cum sa fie observati din cauza masinii parcate pe trecere. 

Masinile circula foarte tare, fiind sens unic, nu incetinesc si nu au cum sa evite copiii care apar brusc de dupa masina parcata pe trecere. 

Blocarea trecerii este un real pericol, mai ales ca masina din imagine blocheaza trecerea de cel putin o saptamana, potrivit localnicilor.

Oamenii nu cred ca niste eventuale amenzi vor rezolva problema. Drept urmare, semnatarii sesizarii propun ca solutie montarea de stalpisori pe carosabil inaintea trecerii de pietoni, iar pe partea cu blocul turn stalpisori pe trotuar, „deoarece si aici parcheza deseori cate un nesimtit obturand in totalitate accesul la trecere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *