Din oras

"Protectia Copilului" are automobil doar in acte. Daniel Tamas foloseste de ani buni masina institutiei in scop personal

Daniel Tamas, directorul General al Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj, se foloseste, in mod sistematic de masina institutiei in scop personal. Daca in trecut era automobilul cu care ducea copiii la munca si cu care se deplasa pentru a le aduce de mancare pe santier, in ultima perioada a folosit masina a-si cara materiale de constructii la casa pe care si-a construit-o dupa divort. Toate pe cheltuiala cetateanului platitor de taxe, care ii asigura directorului atat automobilul, cat si combustibilul necesar pentru a-si satisface nevoile personale

„Se folosea si se foloseste in mod sistematic de masina institutiei. Un an intreg a adus mancare la pensiune cu masina aia, dar isi trimitea si soferul cu diferite lucruri”, spune fostul socru al lui Tamas, Ioan Oprea.

De cand a divortat si isi construieste casa noua, pe terenul lui Tamas au inceput sa apara din ce in ce mai des masinile Consiliului Judetean, sustine un apropiat al directorului, sub protectia anonimatului.

„De cand e director, vreau sa va spun ca masinile nu contenesc sa apara. Ba de la ACI, ba de la Consiliul Judetean. Ii cara nisip, pietris, materiale de constructii; se vede ca a crescut in functie, acum poate abuza mai bine de banii publici. Inainte lua doar ce scotea Marinela Crisan, administratoarea centrului, de pe gestiune, cu ea a fost mana in mana intotdeauna”, marturiseste acesta.

De altfel, copiii care au locuit ani buni la centrul pe care l-a condus pana de curand Tamas sustin ca directorul fura saptamanal de acolo.

„Isi umpleau plasele si masinile si plecau cu ele acasa – ma refer la Tamas si la Marinela Crisan, administratorul centrului. Soferul era mai mult al lor decat al institutiei”, povesteste unul dintre ei.

Masina judetului, masina lui personala din 2011

Prin adresa nr.12009 din 12.08.2011, Directia Generala de Asistenta Sociala si  Protectie a Copilului Cluj a solicitat sprijinul Consiliului Judetean Cluj in vederea transferului autospecialei Dacia 1307, cu numarul de inmatriculare CJ 79 CJC, aflata in dotarea institutiei, pentru acoperirea nevoilor de aprovizionare si transport a asistatilor din centrele rezidentiale ale DGAPSC Cluj. Drept urmare a acestei adrese, la sfarsitul lunii august 2011, autovehiculul respectiv a fost predat, in bazaunui proces verbal de predare-primire, DGAPSC Cluj, masina fiind in acest moment in administrarea directa a acestei institutii subordonate Consiliului Judetean Cluj„, se arata intr-un raspuns al forului judetean catre Ziar de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *