In vizor

Uioreanu stia ca Daniel Tamas e violent. Cu toate acestea, l-a "uns" sef peste Protectia Copilului

Comportamentul violent al actualului director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj nu era o surpriza nici macar pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Pe masa acestuia a ajuns, inca de anul trecut, un raport intocmit de un detectiv particular care l-a urmarit pe Tamas mai multe saptamani la rand si care a discutat atat cu orfanii de la Gavroce, cat si cu angajatii centrului. Concluzia era devastatoare: Tamas ii ameninta, ii lovea, ii intimida. Asta nu a fost insa un motiv suficient de bun care sa stea in calea ascensiunii lui Tamas. Cateva luni mai tarziu, a fost avansat in functie.

Din declaratiile unor persoane intervievate la locul de muca al acestuia, rezulta ca inca de la angajare Tamas Daniel Claudiu este cunoscut ca fiind recalcitrant, uneori violent, fara tact si capacitate de purtare a unui dialog civilizat, atat cu minorii institutionalizati, cat si cu angajatii. Minorii din centru sustin ca sunt agresati verbal, cat si fizic de catre Tamas Daniel, dar oficial nu se pot plange nimanui si nici sa reclame, atat de frica cat si datorita statutului lor de institutionalizati”, scrie in raportul intocmit de SC Discret Detectivi Particulari SRL, care spune ca isi asuma toata responsabilitatea privind continutul raportului de investigatii si verificari si precizeaza ca toate datele prezentate sunt reale si pot constitui mijloc de proba.

O sursa din interiorul forului judetean, care ne-a trimis raportul complet, ne-a semnalat faptul ca dosarul care ii demasca personalitatea si comportamentul violent al sefului DGASPC a ajuns pe masa lui Uioreanu inca din 2013. Cu toate acestea, fostul presedinte al CJ Cluj a ales sa ignore concluziile raportului.

In plus, raportul i-a fost prezentat la inceputul lui 2013, iar Daniel Tamas a ajuns director general la DGASPC Cluj abia dupa cateva luni. Cu alte cuvinte, fostul presedinte al CJ Cluj stia ca cel ce urmeaza sa preia controlul directiei are un caracter violent si ca, asa cum scrie negru pe alb in raport, „agreseaza minorii verbal si fizic„. 

Vakar nu stie nimic

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, spune ca nu stie nimic de existenta acestui raport.

“E pentru prima data cand aud despre el. E posibil ca el sa fi fost citit de fostul presedinte, Horea Uioreanu, dar eu nu am auzit niciodata despre existent lui”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Dosarul “Raport de investigatii privind pe Tamas Daniel Claudiu din Cluj Napoca” a fost intocmit de o firma de detectivi particulari la inceputul anului 2013.  Acestia au fost angajati de fosta nevasta a directorului, Ioana Oprea, care incerca sa probeze in fata instantei caracterul violent al lui Daniel Tamas.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *