Rautacisme

Prosti cu care ne mandrim la Cluj: azi, Lorand Soares Szasz

Pana nu demult, dar de-a lungul istoriei umanitatii, prostii nu faceau bani. Existau, se stia despre ei ca sunt prosti, dar nu faceau bani decat foarte rar, de obicei prin ceea ce se numeste norocul prostului. Sau pentru ca mosteneau.

Semnul involutiei speciei umane a fost momentul in care prostilor li s-a permis sa faca bani. Chiar daca prostii faceau bani de pe prosti, era un inceput, totusi. In timp, prostii au inceput sa faca bani si de pe semidestepti, apoi de pe disperati, croindu-si o aura de legitimitate profesionala: prostia ca coaching (sic!).

Din acest punct de vedere, marele nostru clujean, analfabet si falit, poate fi considerat un CR7 al pacalelilor. Vinde prostilor si semidesteptilor clisee de marketing, face conferinte in stil adventist (chiar e), lanseaza carti si tine podcasturi unde cheama alti evanghelisti ai prostiei, ca sa isi uneasca prostia si inculturile.

In cautarile mele infrigurate, incercand sa imi dau seama care este cel mai mare prost generat de Cluj, mi-am dat seama ca nu pot sub nicio forma sa aleg decat persoana domnului Lorand Soares Szasz care a depasit de ani buni chiar si stadiile maxime in masoneria prostiei, adica gradul “bou cu tzatze” si gradul “prost cu spume”.

Cea mai recenta postare a sa este extraordinara, dumnealui a reusit performanta sa fie mai prost decat Jessica, pisica mea birmaneza care are doi neuroni: unul cu care se caca si unul care o ajuta sa clipeasca. Astfel, ea nu poate si clipi, si umbla cu acel neuron, trebuie sa se decida ce vrea sa faca, motiv pentru care adeseori o gasesc in fata adidasilor mei intr-o stare de extaz prostatic privindu-i cate 25 de minute in sir si doar un clap din palmele mele o poate scoate din blocajul inerent prostiei, care functioneaza pe Windows 98.

Lorand Soares Szasz duce prostia la nivel de Cobol si Fortran, la nivelul in care creierul decide sa se autoimbalsameze in asteptarea unor medicamente din viitor care sa il faca sa scape de cutia craniana a domnului Soares Szasz.

Aflam asadar de la el cateva lucruri esentiale:

– ca are o nevasta proasta si ca a luat-o chiar de la inceput de nevasta fiind proasta, ceea ce e un lucru nu numai crestin, dar si caritabil

– ca sotia fiind proasta, a acceptat si sa se prostitueze intelectual pentru cativa techini inghitind lecturile indoielnice ale unui analfabet si agramat notoriu

– ca sotia nu se supara ca i se acorda public statutul de proasta si cumparabila, fiindca postarea e asumabila. cum sa te superi pe sot (daca il iubesti) ca te face proasta si prostituata intelectual in vazul lumii?

Postarea este si un prilej minunat sa ne intrebam ce mai face pentru bani doamna sotia lui domnul Soares Szasz: de exemplu, daca in pat nu vrea sa faca anumite chestii, pentru o suma corecta le face? daca nu vrea sa gateasca anumite chestii, pentru banii potriviti se apuca?

In fine, poate ultima intrebare pe care as indrazni a o pune public doamnei: sunteti pe profit de cand stati cu domnul Soares Szasz? Clipiti o singura data daca nu sunteti…