General

50 de deţinuţi de la Penitenciarul Gherla vor merge la şcoală anul acesta

O nouă șansă pentru reabilitare! Aproape 50 de deținuți de la Penitenciarul Gherla s-au înscris la școală în septembrie 2023. Majoritatea vor urma cursuri din învățământul liceal, specializarea construcții. Alte 7 dețiunte de la Secția Exterioară Cluj-Napoca au ales programul „A doua șansă”. Festivitățile de începere a anului școlar au avut loc în 11 și 12 septembrie.

„Procesul de învățământ va fi susținut de către 17 cadre didactice ale Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceul Tehnologic Special Dej.

În anul şcolar 2023-2024, până în prezent, au fost înscrise un număr de 49 de persoane private de libertate adulte, pentru nivelurile de învăţământ primar – 3 (clasa pregătitoare- clasa a IV-a), gimnazial – 17 (clasele V-VIII) şi liceal – 29 (clasele IX-XII, profil tehnologic, specializarea tehnician în construcții și lucrări publice), respectiv 7 deţinute la Secția Exterioară Cluj-Napoca pentru programul «A doua șansă».

Administraţia Penitenciarului Gherla a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, precum şi rechizitele necesare fiecărui elev, pentru derularea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ”, a transmis Penitenciarul Gherla pentru cluj24.ro.

Reprezentanții instituției au menționat că școlarizeara deținuților este o prioritate a acesteia și vine în ajutorul lor, deoarece sporește șansele de reabilitare și reintegrare în societate.