In vizor

Proiectul de reamenajare a malurilor Someșului a fost ÎN SFÂRȘIT scos la LICITAȚIE. Prima etapă vizează Parcul ARMĂTURA și pârâul NADĂȘ

Primăria Cluj-Napoca lansează în sfârșit o licitație care vizează proiectul de modernizare a malurilor râului Someș. Este vorba de zona 2 a proiectului, respectiv parcul Armătura și pârîul Nadăș. Proiectul vizează revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului.

Acesta este unul dintre proiectele despre care primarul Boc vorbește de când a ajuns primar, dar care încă așteaptă să fie immplementat. Municipalitatea a lansat un cocurs de soluții privind amenajarea Malurilor Someșului, iar câștigătorul proiectului a fost anunțat în 2017. Abia în 2019, au fost aprobate în Consiliul Local cheltuielile legate de acest proiect, aproximativ 35 de milioane de euro. 

Conform caietului de sarcini, investiţiile de modernizare vizează Parcul Armătura, Pârâul Nadăş şi strada Nădăşel. Contractul este estimat la suma de 18 milioane lei, fonduri europene.

Zona 2, Parcul Armătura, are o suprafață de aproximativ 32.500 mp și cuprinde malul stâng al Someșului în zona străzilor Traian, Oașului, în zona Parcului Armătura și malurile pârâului Nadăș.

Investițiile vizează  modernizarea și extinderea infrastructurii destinate modurilor de transport nemotorizat:

  • realizarea unui traseu pietonal și ciclistic nou de-a lungul Someșului
  • modernizarea și reorganizarea aleilor pietonale existente
  • realizarea unui pod pietonal și velo peste pârâul Nadăș
  • amplasarea unei stații de încărcare a bicicletelor și trotinetelor electrice
  • reabilitarea bazei sportive
  • re-sistematizarea verticală a malului, în vederea facilitării accesului pietonal spre apă și a îmbunătățirii relației dintre Parcul Armătura și Someș.
  • facilitarea relației pietonilor pârâul Nadăș prin intriducerea de gradene orientate spre apă 
  • se vor reamenaja locurile de joacă și se vor reface integral

Valoarea totală a investiției se ridică la 35 milioane EUR. Licitația pentru execuția proiectului ar urma să fie lansată în acest an, iar demararea lucrărilor în 2021.

Practic, este vorba despre două proiecte, în valoare de 168 milioane de lei (35 milioane euro), pentru care Primăria își propune să atragă fonduri europene, şi anume:

Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic

Valoarea totală a proiectului este de 123.696.371 lei, iar contribuţia proprie a Primăriei Cluj-Napoca se ridică la 34.038.247 lei.

Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor

Valoarea totală a proiectului este de 44.242.722 lei, iar contribuţia proprie a municipalităţii în cadrul proiectului este în valoare totală de 4.199.883 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *