In vizor

Serviciul de Înmatriculări și Permise a fost mutat degeaba de pe Albac, fiindcă zona a rămas la fel de plină de mașini

Mutarea Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto din vechea locație de pe strada Albac nr. 15 din Gheorgheni, pe strada Traian Vuia nr. 157, în clădirea Biroului Vamal de Interior Cluj, din cartierul Someșeni, ar fi trebuit să degreveze de trafic zona Albac, unde străduțele înguste erau pline de mașinile parcate și în tranzit ale celor care mergeau la Înmatriculări și Permise.

În urmă cu exact o lună, în data de 17 noiembrie, primarul Emil Boc anunța pe pagina sa de Facebook:

„Cluj-Napoca: Serviciul de Înmatriculări și permise auto funcționează la noua locație din Someșeni, alături de noul punct de lucru al Primăriei – mai puțină aglomerație, condiții mai bune, economie de timp și bani pentru cetățeni

Am participat luni, 16 noiembrie, la deschiderea noului sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Cluj, care este operațional în clădirea în care se află și Vama Cluj, pe strada Traian Vuia, nr. 157.

Tot aici funcționează și noul punct de lucru al Direcției Impozite și taxe locale, astfel încât clujenii să poată rezolva cât mai repede procedurile necesare pentru permise/ înmatriculări.

Cu această ocazie am mulțumit tuturor celor implicați, de la Instituția Prefectului Județul Cluj și Direcția Regională a Finanțelor Publice la Ministerul de Finanțe și colegii din primărie. Un rezultat palpabil al colaborării dintre instituții în acest caz este faptul că traficul – generat de cele 300-500 mașini care aglomerau zilnic fosta locație din Gheorgheni – poate fi diminuat, în condițiile investițiilor realizate în zona Someșeni pentru șoferi și pietoni:

– 80 locuri de parcare;

– colaborare cu CTP Cluj-Napoca pentru înființarea unei stații pentru transport în comun în fața clădirii;

– reamenajare trotuare;

– înființarea unei treceri de pietoni”

Mutarea Serviciului din Gheorgheni în Someșeni nu a reușit însă, nici după o lună de zile, să mute și traficul și mașinile parcate în continuare pe strada Albac și pe străzile adiacente, pe toate trotuarele, colțurile de stradă, terenurile virane, pe carosabil ș.a.m.d., practic, peste tot!

„Prin mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări la noul sediu, cetățenii Clujului economisesc timp, bani, iar un cartier rezidențial din Cluj-Napoca scapă de poluare, de un trafic infernal. Între 300-500 de mașini erau zilnic în cartierul Gheorgheni în pandemie, iar înainte erau și 800 de mașini. Pentru asta, autoritățile locale și naționale și-au dat mâna, iar astăzi suntem în măsură să prezentam acest nou sediu.

Primăria a investit în jur de 90.000 de euro pentru lucrarea de aici, e vorba de amenajarea parcării cu aproximativ 100 de locuri, amenajare de trotuar și stație CTP”, declara Emil Boc, în urmă cu o lună, citat de Monitorul de Cluj.

Ca de obicei însă, declarațiile primarului nu se confirmă pe teren. Prin mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări în noul sediu din Someșeni, cartierul Gheorgheni nu a scăpat de poluare, de traficul infernal și de mașinile parcate neregulamentar pe fiecare centimetru liber de spațiu public.

De ce? E simplu! Serviciul Permise și Înmatriculări s-a mutat de pe strada Albac, însă nu și firmele care ofereau servicii conexe: examinări medicale pentru conducătorii auto, servicii de intermediere și consiliere pentru preschimbarea talonului, permisului, radieri, înmatriculări, asigurări ș.a.

Cei care au nevoie vin în continuare tot pe Albac la aceste firme și aglomerează cartierul. Practic, mare lucru nu s-a schimbat, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos:

Parcarea de peste drum de vechiul sediu este (în continuare) plină, iar străduțele din jur sunt încă înțesate de mașini:

Haosul din zona străzii Albac a rămas așa cum îl știam cu toții, în ciuda declarațiilor triumfaliste a aleșilor liberali, care au reușit doar să cheltuiască inutil 90 000 de euro:

Nu există colț de străduță fără o mașină parcată, un infern pentru riverani:

Coadă mare la examinări medicale, la fel ca înainte, pe aceeași stradă Albac:

Așadar, Primăria a investit 90 000 de euro pentru mutarea unui sediu, investiție motivată de necesitatea degrevării de trafic a cartierului (și așa aglomerat) Gheorgheni. O nouă investiție ratată, care nu și-a atins scopul, fiindcă traficul a rămas pe loc, în același loc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *