In vizor

Proiectantul bazei sportive din Gheorgheni a castigat licitatia cu un pret de dumping

Firma Civitas Proiectare, cea care a si facut studiul de fezabilitate pentru proiectul Bazei Sportive din Gheorgheni la un pret cu 62% mai mic fata de cel estimat, este acum castigatoarea licitatiei pentru proiectarea aceluiasi obiectiv. Strategia abordata de firma infiintata in 2012, de a oferta preturi mult sub estimarea beneficiarului, a dat roade si de aceasta data: contractul cu Civitas Proiectare se va incheia la 93.000 de lei, dupa ce municipalitatea a estimat costuri de 536.000 de lei.

In total s-au depus sapte oferte, cea castigatoare fiind de 5,6 ori mai mica decat pretul estimat. SC Building Olm SRL a ofertat 195.000 de lei, Arhi Dinamic SRL – 123.000 de lei, Dico si Tiganas – 299.000 de lei, Asocierea SC Exe Company si SC Exe SRL 114.000 de lei, iar Asocierea SC Planwerk SRL si SC Relians Corp SRL – 424.000 de lei.

Investitia este finantata din fonduri europene, iar proiectul trebuie sa fie gata in trei luni de la semnarea contractului.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali in luna noiembrie baza sportiva se va construi pe terenul municipalitatii de o suprafata de peste 93.000 de metri patrati, iar investitia se ridica la peste 22 de milioane de lei, plus TVA.

“Amenajarile constau in realizarea de alei si piste de alergare si ciclism, terenuri de fotbal, tenis, baschet, beachvolei, badminton, skate, escaladare, fitness; loc de joaca pentru copii, parc de aventura, paintball, amfiteatru in aer liber, zona verde cu plante perene si in zona terenurilor sportive, zona impadurita, cladiri: polivalenta, alimentatie publica, administratie”, se arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local.

Suprafata construita urmeaza sa fie de peste 2.000 de metri patrati, terenurile vor depasi 13.000 de metri patrati, iar 64.000 de metri patrati vor fi spatiu verde. Studiul de fezabilitate a fost intocmit de SC Civitas Proiectare pentru un pret mult mai mic – 38% din cel estimat. Contractul a fost estimat la 75.000 de lei, iar Civitas Proiectare a venit cu oferta de 29.000 de lei.

Acum si proiectul obiectivului va fi facut de aceeasi societate, pentru un pret de cinci ori mai mic fata de cel estimat.

 Societatea ii apartine Dacianei Bercan, care detine parti sociale si la societatea 4Invest din grupul de firme a lui Vasile Bercan, unul dintre privilegiatii contractelor cu Primaria, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. 4Invest a avut in anii trecuti mai multe contracte pentru reparatii scoli si gradinite precum si pentru constructia unor imobile.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *