Din oras

Un grup de artisti clujeni s-au reinventat in trupa Muzicantii

Scris de 1,903

Si-au lasat deoparte bratarile cu tepi, veste de piele, si-au strans pletele rebele si s-au pus la costum. Andy Ghost de la Altar poate canta si latino. E doar un gen muzical pe care il poate aborda trupa Muzicantii, poate cea mai noua din Cluj, compusa din muzicieni profesionisti veniti din toate genuri muzicale care s-au reinventat pentru a face show. 

Componentii formatiei au cantat ani si ani pe scene de rock, muzica clasica si jazz, in trupe de piano bar dar si in fanfare, coruri si orchestre. Genuri ale caror fani nu prea se amesteca, insa aceasta e si provocarea. 

“Profesionalismul, seriozitatea, buna dispozitie si spiritul expansiv reprezinta cartea de vizita a trupei, iar studiile, experienta interpretativa vasta si mai ales pasiunea pentru muzica de buna calitate, indiferent de gen, garanteaza o prestatie de inalt nivel si un show de exceptie la evenimentul dumneavoastra”, se arata pe pagina de Facebook a formatiei. 

Tot acolo se gasesc si fotografiile oficiale, in care Andy Ghost, solistul trupelor Altar si Masterpiece, Dan Todea, solist la Voices of Silence, Vincze Szabi, chitarist la aceeasi trupa, plus Masterpiece, la fel ca si tobosarul Ady Taiko , precum si basistul Soos Laszlo si Coco Ferari (voce, pian) sunt aranjati la patru ace, seriosi si spilcuiti, la fel ca artisitii din restaurantele anilor ‘60. 

“O parte din colegi au mai cantat in aceasta formula, apoi m-au chemat si pe mine la o proba, le-a placut, mi-a placut si mie ideea si am batut palma”, a povestit Andy pentru Ziar de Cluj. 

Muzicantii pot acoperi orice gen, de la muzica latino la rock. Rockerul de la Altar spune ca nu i se pare deloc ciudat acest melanj. 

“O parte din noi suntem cunoscuti doar ca facand parte dintr-un proiect. Eu, de pilda, cant la Altar, dar am mai avut si trupa Shekinah si am cantat si gospel intr-o perioada. Eu ascult rock, insa asta nu inseamna ca nu pot canta si piese din alte genuri. Faptul ca nu ascult asa ceva nu inseamna ca nu sunt in stare. Mereu am fost deschis la complexitate, am cantat la karaoke sau coveruri. Asta ma dezvolta pe mine ca muzician . Nu mi-am propus sa ma limitez la un anumit gen”, a marturistit Andy. 

Ideea trupei Muzicantii s-a nascut la sfarsitul anului trecut, insa proiectul a inceput abia in acest an. Artistii se concentreaza pentru a concerta in cluburi, dar si la nunti si petreceri private. Fiecare din componenta activeaza si in alte parti, insa trupa se doreste una de sine statatoare. 

“Atu-ul nostru e ca ne-am consacrat si am dobandit experienta in diverse trupe si facem muzica profesionista, unii au absolvit si Academia de Muzica Gheorghe Dima”, a mai spus artistul. ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 16 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 17 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 19 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 20 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 21 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 22 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 23 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 24 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE