Afacerea zilei

Profit în ușoară scădere pentru Grandemar Cluj-Napoca. De la 2,7 milioane euro în 2020 a scăzut, anul trecut, la 2 milioane euro

Scris de 493

Producătorul de materiale de construcții Grandemar Cluj, companie cu capital olandez și maghiar, a crescut foarte mult în ultimii ani, conform datelor financiare raportate. Anul 2020 a fost cel mai bun atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât și al profitului net. În 2021, compania a înregistrat o ușoară scădere, dar s-a menținut totuși la valorile ridicate din ultimii trei ani.

Grandemar Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 12,3 milioane euro, față de 15,2 milioane euro în 2020 și 11 milioane euro în 2019. O valoare mult mai mare a cifrei de afaceri decât cea din 2020 a fost înregistrată în 2008 (22,3 milioane euro), aceasta fiind cea mai mare din istoria firmei.

Profitul net declarat anul trecut a fost de 2 milioane euro, în ușoară scădere față de anul 2020 când Grandemar a avut un profit net de 2,7 milioane euro. În urmă cu trei ani, producătorul de materiale de construcții a avut un profit net de 1 milion euro. Profitul net din 2020 a fost depășit doar în 2008 (peste 3,5 milioane euro).

Numărul mediu de angajați pe care Grandemar îi avea anul trecut era de 159, mai mulți decât în 2020 când numărul mediu de salariați era de 134.

Grandemar are doi asociați: 57% din capital aparține Bloem International BV (Olanda) și 41% aparține STR Holding General KFT (Ungaria). Compania este administrată de Bloem Gerardus Hendrikus Maria (Olanda), Bloem Roger Hendrikus Cornelia (Olanda), Halmai Zoltan (Ungaria), Merkl Istvan (Ungaria) și Carmen Nicoleta Laura Ionescu (România).

Grandemar are sediul administrativ în Cluj-Napoca, iar activitatea de producţie se desfasoară în trei mari cariere din judeţul Cluj: Poieni, Bologa şi Morlaca, două cariere de mai mică întindere şi capacitate Valea Lungii şi Bologa-Henţ, o carieră în judeţul Sălaj: Moigrad şi o carieră în judeţul Bihor: Pietroasa.

Piaţa de desfacere a produselor de carieră este constituită din utilizatorii din activitatea de întreţinere, reparaţii şi construcţii feroviare din zona Regionalei Cluj şi a Regionalelor limitrofe şi din utilizatorii din reţeaua de întreţinere drumuri judeţene şi naţionale. Ca segment de piaţă, S.C. GRANDEMAR S.A. deţine o supremaţie aproape absolută în zona Transilvaniei, dar calitatea pietrei a făcut din societatea noastră un puternic concurent şi în zona Banatului şi Olteniei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE