Eveniment

Montarea unor parapeți de siguranță pe drumurile județene costă 30.000 lei

Scris de 458

Consiliul Județean a scos la licitație achiziția unor lucrări privind realizarea unor parapeți de siguranță care vor fi montați pe fragmentele de drum unde au fost făcute lucrări de modernizare și întreținere. Costurile totale depășesc 30.000 lei fără TVA.

“Pe anumite sectoare de drum au fost realizate lucrări de întreținere sau modernizare/reabilitare, fapt ce a dus la creșterea semnificativă a numărului de autovehicule care tranzitează aceste drumuri și implicit a vitezei de circulație, astfel am constatat necesitatea realizării pe aceste sectoare de drum județean a unor lucrări de semnalizare verticală în concordanță cu starea drumului și standardele în vigoare, acolo unde se consideră necesar”, scrie în caietul de sarcini.

În caietul de sarcini scrie că potrivit legii, “drumurile trebuie să fie semnalizate și menținute în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță de către administratorul drumului”.

De asemenea, legea spune că “administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competențelor ce îi revin, cu avizul Poliției Rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice conform standardelor în vigoare și să le mențină în stare corespunzătoare”. Banii vor fi alocați din bugetul județului.

Tot în lege se menționează că administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor este obligat să semnalizeze corespunzător, cât mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabilă, care stânjenește sau pune în pericol siguranța circulației și să ia toate măsurile de înlăturare a acestuia.

Conform caietului de sarcini, obiectivul general la care contribuie achiziția de materiale necesare întreținerii lucrărilor de reparare în regim de urgență a elementelor de siguranța circulației (parapeți de siguranță – poduri, podețe) este creșterea gradului de siguranță al șoferilor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 58 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE