In vizor

Producătorii agroalimentari din județul Cluj sunt TAXAȚI pentru POSTĂRILE dintr-un grup de Facebook

Un grup de Facebook menit ”să susțină” producătorii autohtoni de produse agroalimentare din județul Cluj, le cere acestora bani pentru a le fi promovate produsele. Într-o perioadă când aceștia au fost afectați de pandemia de COVID-19, moderatorii grupului le solicită bani pentru postări.

Astfel, producătorii au de achitat 15 lei pentru o postare care să fie prezentă în grup timp de șapte zile, sau 45 de lei dacă își doresc o postare valabilă 30 de zile. Dacă producătorii își doresc mai multă vizibilitate în grup, prețurile solicitate cresc, ajungându-se la 350 de lei pentru ca anunțul producătorului să fie coperta grupului.  

Practic, producătorii sunt taxați pentru faptul că se află în acest grup. Facebook nu taxează astfel de postări, ci doar cele sponsorizate, deci administratorii grupului cer bani care vor ajunge cel mai probabil în propriile lor buzunare. 

Cei care au făcut acest grup suțin însă că scopul lor este de a fi un sprijin pentru producătorii autohtoni, dar administratorii grupului menționează faptul că serviciile de promovare in cadrul grupului sunt contracost.

Impreuna putem sustine producatorii autohtoni ai Clujului! Alege produse locale in detrimentul celor din import! Cumpara si tu de la o afacere locala facand-o astfel cunoscuta Afacerile mici 〽️ au nevoie de noi mai mult ca oricand!

Desigur că legal, ei au dreptul să își administreze grupul după bunul său plac, însă nu este tocmai moral să le ceară bani micilor producători locali, printre cei mai afectați de această pandemie și să te mai și intitulezi și grup de sprijin.  

„Tin sa va reamintesc tuturor ca producatorii cu oferte active in acest grup au platit pentru a fi promovati. Acei producatori care fac contraoferte prin comentarii sau mesaje in privat vor fi exclusi din grup automat! Ati creat relatii, parteneriate si v-ati dezvoltat cu totii in acest grup inca de la infiinatare si tuturor ne-ar placea sa vedem in continuare ca va respectati. PS: Activitatea de promovare se desfasoara in conditiile legale, respectand prevederile legislative in vigoare, eliberandu-se bon fiscal sau factura pentru fiecare suma incasata”, este mesajul postat de admnistratorul grupului.

Grupul a avut 197 de postări în ultima lună și are 39.550 membri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *