Politica

Emil Boc, ales președinte al Asociației Municipiilor. AMR solicită finalizarea urgentă a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern

Emil Boc a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru următorii patru ani. Primarii au solicitat partidelor parlamentare constituirea cât mai urgentă a Guvernului și aprobarea bugetului de stat până la sfârșitul anului 2020.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales președinte al AMR, în cadrul Adunării generale a asociației, desfășurate miercuri și joi. De asemenea, tot pentru următorii patru ani, a fost ales noul Comitet Director care reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR, notează stiripesurse.ro

Comitetul Director cere partidelor parlamentare finalizarea urgentă a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern.

„Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția de prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putință, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, se arată într-un comunicat al AMR.

De asemenea, AMR a cerut ca reprezentanții organizației să fie invitați la discuții pe structura bugetului de stat.

„În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 în termenul legal, solicităm Guvernului României analizarea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, se mai arată în comunicat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *