Justitie

Procurorii investighează documente FALSE din CNAIR. Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj, a formulat denunțul

Scris de 642

În acestă dimineață a apărut pe rețelele de socializare o adresă către CNAIR venită de la conducerea IPJ Cluj și contrasemnată de comisarul Raul Vaida. Prin documentul respectiv se cerea de la CNAIR o serie de hârtii referitoare la starea de incompatibilitate a directorului CNAIR – DRDP Cluj Eugen Cecan, trimis în judecată pentru delapidare. În urma verificărilor efectuate de către Ziar de Cluj, cei de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca susțin că există un dosar penal în lucru, pornit de la un denunț formulat de către Eugen Cecan, care are și calitatea de persoană vătămată în dosarul respectiv. Fostul director juridic al CNAIR, Alin Goga susține că demersul lui Cecan arată un tupeu nemărginit, denunțul fiind pentru săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals. 

Documente solicitate de la CNAIR

Ancheta penală a început în urmă cu câteva săptămâni, în urma unui denunț înregistrat de Cecan, fiind vorba despre un dosar nou. 

„În vederea soluționării dosarului penal nr 214/P/2021, vă rugăm să ne înaintați, în copie conform cu originalul, toate adresele emise de Biroul de Integritate către Agenția Națională de Integritate, în perioada 2020-2021, privind domnul Cecan Eugen precum și adresa de răspuns emisă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Nappoca prinvid constituriea ca parte civil în dosarul penal nr. 1848/P/2017”, se arată în solicitarea formulată de anchetatori. 

Deși la prima vedere se părea că Eugen Cecan este cel vizat de săvârșirea vreunei infracțiuni, procurorii susțin că acesta are calitatea de parte vătămată. 

„Sunt abilitat să vă comunic că în dosarul 214/P/2021 se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsul intelectual, prev. de art. 321 al. 1 C.pen. şi uzul de fals, prev. de art. 323 C.pen. Persoana la care faceţi referire în solicitare (n.red. Eugen Cecan) are calitatea de persoană vătămată”, comunică procurorul Ionel Udedec de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. 

Ex-directorul juridic al CNAIR: „Cine l-a ținut în brațe pe Eugen Cecan? Mama?”

Contactat telefonic, fostul director al Departamentului Juridic din cadrul CNAIR susține că procurorii ar trebui să extindă cercetările împotriva lui Cecan și a celor din Consiliul de Administrație care l-au păstrat în funcția de director al DRDP Cluj, deși Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosarul de incompatibilitate, găsindu-l vinovat pe acesta, motiv pentru care trebuia dat afară de pe funcție în urmă cu trei ani.

„Dacă procurorii ar vrea să își facă treaba, ar trebui să ancheteze de fapt de ce Eugen Cecan a fost păstrat în conducerea DRDP Cluj și cine l-a protejat. Eugen Cecan a încasat drepturi salariale necuvenite timp de trei ani. A câștigat cam 200.000 de lei anual, aproape un sfert de milion. O grămadă de bani. Ar trebui anchetați cei care nu au pus în executare hotărâre Înaltei Curți de Casație și Justiție care a respins recursul acestuia în procesul în care contesta raportul celor de la Agenția Națională de Integritate, validând constatările inspectorilor. Dar cei din Consiliul de Administrație al CNAIR au jonglat la mișto o decizie, au refuzat să ia act de aceasta și să facă ceea ce e necesar, deși lucrurile erau clare. Printre aceștia se numără Nazare și Burzașu, ultinul fiind prietenul domnului Bode și având o firmă care are contracte cu CNAIR-ul la DRDP Craiova și DRDP Iași. 

Cine l-a ținut în brațe pe Eugen Cecan? Mama? Înainte se pupa cu PSD-ul și cu Narcis Neaga. Acum e în tabăra liberalilor. El a făcut plângere pentru fals și uz de fals pentru că are foarte mult tupeu. Cu riscul că mă repet, dacă procurorii vor să trateze cu seriozitate acest dosar vor extinde cercetările împotriva lui Cecan și a celor din Consiliul de Administrație al CNAIR pentru a vedea de ce acesta face parte în continuare din instituție”, a declarat fostul director juridic, Alin Goga. 

Între timp, dosarul prin care Cecan a fost trimis în judecată pentru delapidarea CNAIR stă din 2019 în etapa camerei preliminare. 

Citește și: Eugen Cecan, șeful DRDP Cluj, acuzat că mituiește martorii din dosarul său de DELAPIDAREULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE