Din oras

Procedurile pentru situatii de urgenta elaborate la Cluj ar putea fi implementate la nivel national

Scris de 227

Prefectul Clujului Gheorghe Vuscan spune ca la nivelul judetului exista proceduri foarte bine puse la punct pentru 19 situatii de urgenta, proceduri elaborate dupa tragedia din Muntii Apuseni din luna ianuarie. Mai mult decat atat, prefectul spune ca procedurile elaborate la Cluj ar putea fi implementate la nivel national.

“Imediat dupa accident am reluat tot ce inseamna procedura, sunt 19 situatii de urgenta cu proceduri specifice, inclusiv cu accident aviatic, alunecari de teren sau alte tipuri de catastrofe. Sunt 19 asemenea situatii speciale si stim fiecare structura in ce mod si cum se implica sau ce responsabilitati are pentru a interveni intr-o asemenea situatie. Am convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta prima data sa solicitam fiecarei structuri, cele care sunt in comitet, sau care nu sunt, ne-au dat raspuns cum se implica pentru fecare dintre tipurile de situatii de urgenta. Fiecare si-a prezentat propria procedura, noi toate acestea le-am pus laolalta si am facut un set de proceduri, nu mai este asa ceva la nivel national, in legatura cu tot ce inseamna interventia autoritatilor in situatii de urgenta”, a explicat pentru Ziar de Cluj prefectul Gheorghe Vuscan.

Acesta a spus ca a fost un proces anevoios si de durata, dar s-a finalizat in vara acestui an, astfel incat acum fiecare institutie stie ce responsabilitati si ce atributii are in toate cele 19 situatii de urgenta posibile, chiar daca probabilitatea unora este foarte mica in zona Clujului.

“Le-am dat pe CD la fiecare din aceste institutii, le-au studiat, ne-am intalnit din nou in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si si-au spus observatiile. Avem varianta finala, fiecare institutie are un pachet de CD-uri cu toate tipurile de situatii de urgenta si cu toata procedura pentru fiecare tip de situatii de urgenta. Mai mult am cooptat in Comitetul Judetean, asa cum ne-am propus atunci si pe radio amatori, invitati pentru ca legea nu ne permite sa ii cooptam cu drepturi depline. I-am cooptat cu drepturi depline de data aceasta doua structuri de salvamont si pe cei de la off-road care au fost prezenti si la situatia din Muntii Apuseni. Domnul ministru Arafat ne-a spus sa le trimitem si lor procedurile elaborate de noi pentru a le prelua si a le distribui ca si proceduri la nivel national. E bine sa fie o procedura la nivel national, unitara din acest punct de vedere. Le-am transmis colegilor la ISU sa pregateasca un asemenea set sa ii trimitem domnului ministru Arafat”, a mai spus Vuscan.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 17 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 20 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE