Anchete

Prințul Alin „ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro

Dacă nu ați citit analiza mea de mare angajament despre cum pierde Clujul tot în ultima vreme din PNRR, de exemplu, cloud-ul regional, nu veți înțelege pe deplin dimensiunea dezastrului la care ne-au expus marii „șefi ai Clujului”, domnii Alin Tișe și Emil Boc. O aveți AICI.

Știm deja că Clujul a pierdut cloud-ul regional datorită înfumurării celor doi și a lipsei lor de aderență politică la PNL București, unde nu mai au aceeași forță de negociere ca în trecut. Să zicem și că și alte zone din țară trebuie să se dezvolte, nu numai Clujul, fiindcă așa e corect.

Pentru pierderea cloud-ului regional, Boc și Tișe au zbierat din rărunchi că de ce se face la Beclean, care e un „sătuc”, că Clujul „merită”, fiindcă e oraș IT, lucru la care ei nu au contribuit cu nimic în afară de faptul că au băut un șpriț cu milionarul Daniel Metz de la NTT Data România, ba chiar au fost în stare să se pună de-a curmezișul și în ADR-NV, ba chiar să trimită și o scrisoare penibilă în atenția șefului STS, pe care au încercat să îl șantajeze emoțional cu argumente de clasa a 4-a.

Însă e ceva și mai rușinos în ceea ce îi privește pe domnii Tișe și Boc. Concentrați prea mult să se laude în presa locală plătită, dumnealor au ratat un alt obiectiv posibil, poate și mai grandios decât cloud-ul regional: au ratat să califice Clujul pentru unul dintre cele 4 segmente ale Cloud-ului Guvernamental, investiție și mai bănoasă și mai importantă din punct de vedere strategic.

Am aflat asta cercetând cu luare aminte Proiectul tehnic al Cloud-ului Guvernamental, aflat încă din luna octombrie 2022 în dezbatere publică și semnat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI) care va fi o investiție însemnată, de circa 500 de milioane de euro.

La pagina 6 a documentului pe care îl gășiți AICI avem deja locațiile unde se vor construi cele 4 centre de date ale Cloud-ului Guvernamental, hahaha, din care lipsește Clujul: București, Sibiu, Brașov, Timișoara. Mulțumim domnilor Tișe și Boc, ați înfrânt!

 

Această dezvăluire este încă o dovadă clară a miserupismului celor doi „șefi de la Cluj” care sunt mânați doar de orgolii mici și narcisiste, nicidecum de pragmatismul unui adevărat lider de comunitate: și ce dacă ai pierdut cloud-ul regional? te concentrezi pe obiectivul mai mare și dai Clujului ce merită! Ei bine, pa! S-a fâsâit, Clujul a pierdut și aici.