Anchete

Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro

Scris de 2387

Dacă nu ați citit analiza mea de mare angajament despre cum pierde Clujul tot în ultima vreme din PNRR, de exemplu, cloud-ul regional, nu veți înțelege pe deplin dimensiunea dezastrului la care ne-au expus marii “șefi ai Clujului”, domnii Alin Tișe și Emil Boc. O aveți AICI.

Știm deja că Clujul a pierdut cloud-ul regional datorită înfumurării celor doi și a lipsei lor de aderență politică la PNL București, unde nu mai au aceeași forță de negociere ca în trecut. Să zicem și că și alte zone din țară trebuie să se dezvolte, nu numai Clujul, fiindcă așa e corect.

Pentru pierderea cloud-ului regional, Boc și Tișe au zbierat din rărunchi că de ce se face la Beclean, care e un “sătuc”, că Clujul “merită”, fiindcă e oraș IT, lucru la care ei nu au contribuit cu nimic în afară de faptul că au băut un șpriț cu milionarul Daniel Metz de la NTT Data România, ba chiar au fost în stare să se pună de-a curmezișul și în ADR-NV, ba chiar să trimită și o scrisoare penibilă în atenția șefului STS, pe care au încercat să îl șantajeze emoțional cu argumente de clasa a 4-a.

Însă e ceva și mai rușinos în ceea ce îi privește pe domnii Tișe și Boc. Concentrați prea mult să se laude în presa locală plătită, dumnealor au ratat un alt obiectiv posibil, poate și mai grandios decât cloud-ul regional: au ratat să califice Clujul pentru unul dintre cele 4 segmente ale Cloud-ului Guvernamental, investiție și mai bănoasă și mai importantă din punct de vedere strategic.

Am aflat asta cercetând cu luare aminte Proiectul tehnic al Cloud-ului Guvernamental, aflat încă din luna octombrie 2022 în dezbatere publică și semnat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI) care va fi o investiție însemnată, de circa 500 de milioane de euro.

La pagina 6 a documentului pe care îl gășiți AICI avem deja locațiile unde se vor construi cele 4 centre de date ale Cloud-ului Guvernamental, hahaha, din care lipsește Clujul: București, Sibiu, Brașov, Timișoara. Mulțumim domnilor Tișe și Boc, ați înfrânt!

 

Această dezvăluire este încă o dovadă clară a miserupismului celor doi “șefi de la Cluj” care sunt mânați doar de orgolii mici și narcisiste, nicidecum de pragmatismul unui adevărat lider de comunitate: și ce dacă ai pierdut cloud-ul regional? te concentrezi pe obiectivul mai mare și dai Clujului ce merită! Ei bine, pa! S-a fâsâit, Clujul a pierdut și aici.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE