In vizor

Printr-un comunicat de presă, Kaufland susține că este victima unei “campanii de denigrare” și că se va adresa autorităților pentru anchetă

Ca urmare a articolului: “Ofertă de șoarece și la Kaufland Arad”, în care atrăgeam atenția cu privire la faptul că compania Kaufland România a avut o ofertă similară într-un magazin din Argeș la sfârșitul lunii trecute, printr-un mail trimis pe adresa Ziar de Cluj, compania susține că este victima unei campanii de denigrare și că se va adresa autorităților pentru anchetă.

“Vă transmitem mai jos poziția oficială a companiei Kaufland România:

Avem motive bine întemeiate să credem că această filmare este orchestrată și parte dintr-o campanie bine pusă la punct de denigrare a companiei, începută în urmă cu 2 săptămâni. În magazinul din Arad ultima procedură de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a avut loc săptămâna trecută și, în urma acesteia, magazinul a primit raport verde din partea specialiștilor care au efectuat procesul. Vom sesiza Poliția și autoritățile și vom cere o anchetă în acest caz. Compania Kaufland România nu poate tolera șantajul și nici atacurile murdare și suntem pregătiți să ne adresăm organelor de urmărire penală și instanței de judecată pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate și luarea măsurilor legale care se impun.”

Așteptăm ca firma să-și finalizeze demersurile pentru a le putea consemna și noi “cu promptitudine”, așa cum imperativ ni s-a cerut să reacționăm noi la acest comunicat trimis nouă și care conține punctul de vedere al Kaufland România.

Să înțelegem că cei doi șoricei au fost aduși de acasă și puși în galantare, unul în Argeș, celălalt în Arad, să se plimbe peste produse și să fie filmați de către cei doi clienți? Mai bine ne gândim la ticăloșenia clientului decât la cea a angajatului cu deratizarea, care poate și-a făcut datoria așa ca “Dorel”? Este ca și cum cazul Hexy Pharma (și câte altele ca acesta), nu ar exista, nu e așa?

Personal, noi credem că este vorba despre o aroganță de PR. Chiar am sugera companiei să propună montarea de scanere ca la Aeroport la intrarea în magazin, nu cumva să scape vreun șantajist sau atacator murdar cu șoricelul în buzunar în incintă.

Așa că așteptăm detalii cu privire la desfășurarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *