Editorial

Principii, dar până la mall

Am avut un nou record de vaccinări cu prima doză în ultimele 24 de ore: 111.033. Recordul anterior era de 93.049.

Vaccinările cu prima doză au crescut constant în ultimele două săptămâni, pe fondul creșterii cifrelor pandemiei: cazuri, dar în special numărul mare de morți. Un alt motiv important sunt restricțiile pentru nevaccinați.

E bine că românii se vaccinează, dar nu pot să nu mă întreb câți dintre cei care bagă doar acum prima doză sunt din ăia care erau tari în gură pe facebook. Din ăia care știau mai bine ca medicii. Din ăia care răspândeau tot felul de conspirații. Din ăia care se certau cu toată lumea, că au ei informații DIN SURSE SIGURE că „vor să ne omoare cu vaccinul”.

Or fi mulți? Înclin să cred că da.

În weekend a fost un maraton al vaccinării în București. Mii de oameni s-au vaccinat cu prima doză. Digi24 i-a întrebat pe câțiva de ce o fac doar acum pe prima.

„- La a câtă doză sunteți?

– La prima.

– De ce așa târziu?

– N-am avut timp.

Un altul:

– Înțeleg că ați venit să vă vaccinați cu prima doză.

– Prima, da.

– De ce acum?

– Am zis să fiu și eu mai liber. Și lucrez. Cu restricțiile astea ce făceam?

Unii bucureșteni au venit să se vaccineze împinși de restricții, alții îngroziți de imaginile pe care le văd în spitale.

O femeie a spus că s-a decis să vină pentru sănătate, dar și din cauza restricțiilor.

La Piața Obor, mulți au spus că restricțiile i-au convins să vină. „Trebuie să facem. Nu putem merge nicăieri fără vaccin”.

Fă-i românului orice. Cere-i votul, apoi bate-ți joc de el. Pune-l să plătească o grămadă de taxe și impozite, apoi fură-i banii publici. Umilește-l până la limita demnității umane. Dă-i o palmă și va întoarce și celălalt obraz. Orice. Dar nu te atinge de dreptul lui strămoșesc de a merge la mall, că va merge până în pânzele albe ca să și-l apere! Chiar se va vaccina pentru asta!!!

Repet, e bine că lumea se vaccinează, dar aș vrea să-i întreb pe cei care sunt acum la prima doză și înainte erau antivacciniști convinși: boșilor, cu principiile cum stăm?

V-a speriat un pic de moarte? Awww, ce drăguț! Dar nu erați voi curajoșii pământului, care ȘTIAȚI SIGUR că Oculta vrea să ne extermine?

Atât de ușor v-ați dezis de valorile voastre fundamentale, ca să puteți intra la mall? Păi nu erați pregătiți să duceți cruciada asta până la capăt și să dejucați interesele mari de la mijloc? Ați ajuns să vă prostituați pentru un mall?

V-ați transformat coloana vertebrală în plastilină, ca să puteți ieși după zece din casă?

Păi cum rămâne cu lupta cu Bill Gheiț? Îl lăsați să vă omoare? V-ați riscat cu vaccinul, ca să puteți merge la băut?

Cum rămâne cu libertatea de exprimare, cu dreptul de a face ce vreți cu corpul vostru?

Cum o să vă mai puteți privi copiii în ochi, după ce le-ați spus că v-ați vaccinat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *