Rautacisme

COMPARĂM AERUL DINTR-O COCINĂ, CU AERUL DINTR-ALTA: Cluj-Napoca „bate” Bucureștiul la calitatea aerului

Ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, i-a tras marți o limbă pe Facebook colegului de guvernare Excelența Sa Însuși Prea Maestrul Administrației publice locale, Emil Boc.

După ce i-a criticat pe restul primarilor Patriei că au implementat prea puţine măsuri pentru a reduce nivelul de poluare a aerului, l-a dat exemplu de extracalifragilistic pe Însuși El Părintele Metroului clujean, Întemeietorul Pistelor pentru Biciclete desenate pe asfalt care pleacă de nicăieri pentru a se duce către niciunde, Cavalerul Alb al Betonării Parcurilor, Vrăjitorul Urbanismului de Cumetrie care a nășit bloc peste bloc de nu s-a mai văzut cartierul de case, Marele Defrișator, Amenajatorul Someșului Navigabil, Realizatorul la Timp a tuturor investițiilor care zac neterminate în oraș șamd

Dar, fiind o limbă aplicată dosului colegului de guvernare, Bărnuță nu mai mai văzut paiul scurt pe care-l tot extrag clujenii, pe vorbe, la fiecare scrutin electoral:

”(…) Regret că în cele mai multe oraşe din ţară primarii au implementat prea puţine măsuri pentru a reduce nivelul de poluare a aerului. Dar există şi exemple de urmat. 

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a aplicat mai multe măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş: reducerea numărului de benzi de circulaţie din zona centrală şi înlocuirea acestora cu linii de transport în comun sau pistă de biciclete, achiziţia de mijloace de transport public electrice, reducerea cu 50% a taxelor pentru clădirile verzi, peste 200 de hectare de parcuri care sunt în diverse faze de finanţare şi realizare. Deşi Bucureştiul este unul dintre marile oraşe în care s-au introdus mai puţine măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, sunt convins că municipalitatea va acţiona cât mai curând pentru remedierea situaţiei. Dacă nu va face acest lucru, România – şi implicit Capitala – nu va putea evita sancţiunile Comisiei Europene” – și-a făcut datoria de coleg ministrul.

Ministrul interimar, ca ministrul interimar, el de pe Facebook vede ce vede și Emil Boc de la înălțimea limbilor înfipte în simandicosu-i dos: glamour și panaș. Și zice și el ce zice din colegialitatea guvernării – îi iese și lui de-un urs împușcat, de-o căprioară hăituită cu prințul, de-o pădure dată jos de drujba vântului. Pică miere de pe limbă, pică și în buzunare.

Dar deontologii Patriei, jurnaliștii locali care trăiesc în mizeria din acest municipiu schilodit în ultimii ani de ambițiile tot mai greu de priceput ale lui Emil Boc și care s-au grăbit să titreze: ”Cluj-Napoca „bate” Bucureștiul la calitatea aerului”, lor ce le iese din aceste minciuni?

Calitatea supercalifragilistică a aerului din cocina plăcut mirositoare de la Pata Rât care ”împrospătează” miasma țevilor de eșapament ale kilometrilor de ambuteiaje auto (inclusiv autobuzele CTP) din Cluj-Napoca, comparată cu calitatea aerului din cocina București, ne dă calitatea fraierului care pune botul la povești: unii pentru bani de pișcot, alții din cauză că nu-i duce capul, alții că nu-i duce obrazul primit gata talpă de la educația precară primită de la părinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *