Eveniment

Primul dialog Emil Boc – NCN Cluj, din ultimii șapte ani. Emil Boc refuză evidența: Elena Udrea s-a lepădat de el

Scris de 1528

Duminică seara, postul național de televiziune, Realitatea TV, a difuzat un interviu cu Elena Udrea care o amenință direct, ”cu probe”, pe Laura Codruța Kovesi și a făcut mai multe afirmații despre cum ”Grupul de la Cluj” își face de cap în primăria condusă de Emil Boc, practic peste capul acestuia, mărul discordiei, din câte s-a auzit pe transmisie, fiind proiectul imobiliar al Elenei Udrea, ”Transilvania Smart City”.

În acest context, colegul nostru, Andrei Mareș, redactor NCN Cluj, a avut următorul schimb de mesaje cu primarul Emil Boc – pentru a lămuri o parte din afirmațiile făcute de Elena Udrea la adresa sa, precum și alte afirmații făcute în spațiul public, de către terți, la adresa relațiilor sale cu Grupul de la Cluj, tandemul imobiliar Udrea-Gurzău, acuzele aduse secretarului general al primăriei, Aurora Roșca Țărmure șamd. Având în vedere alegațiile lui Emil Boc, jignirile gratuite și fără fond aduse unui tânăr jurnalist în căutarea adevărului (numai că lucrează la NCN Cluj, post pe care acesta îl urăște profund), dintr-o discuție dusă în spațiul privat al sms-urilor pe Whats App, aceasta devine publică. Să judece alții modul în care Emil Boc fentează dialogul, fentează să răspundă întrebărilor sensibile, ascunzându-se în spatele unor procese de intenție. Emil Boc se exprimă numai în sapțiul media sigur, plătit din banii clujenilor unde-și face publicitate, încolțit de întrebări incomode, se ascunde după acuzații penibile despre dezinformare.

Andrei Mareș:

”Bună ziua, domnule primar Emil Boc!

Sunt Andrei Mareș, redactor la NCN Cluj.

Duminică seara, într-un interviu difuzat de postul național Realitatea TV, fosta dumneavoastră colegă de partid, Elena Udrea, a afirmat, după cum urmează:

– că faceți parte din ceea ce este cunoscut generic ”Grupul de la Cluj”, un puternic grup de influență economico-politic, care decide ce se întâmplă în plan economic și politic atât în Cluj-Napoca, prima alcărui edil sunteți, cât și la nivel național;

– că sunteți ”ghidonat” de către acest grup atât prin relațiile avute cu șeful informal al acestuia, domnul Ioan Rus, fost ministru în guvernelele Năstase și Ponta, mai ales prin prisma trecutului comun în Uniunea Asociațiilor Studenților Comuniști din România Filiala Cluj, prin intermediul unor legături nenumite cu Florian Coldea, fost șef al Serviciului Român de Informații, pus în funcție în mandatul fostului președinte al României, Traian Băsescu – fost președinte al PD-L, partid pe care l-ați condus și care v-a nominalizat premier al României, guvern în care ați avut-o ca ministru pe doamna Elena Udrea, cât și prin intermediul doamnei Aurora Țărmure, secretar general al municipiului Cluj-Napoca.

Am dori să vă exprimați un punct de vedere în legătură cu aceste afirmații și să îmi permiteți să vă contactez telefonic pentru o intervenție în cadrul emisiunii ”Focus”.

De asemenea am dori să vă exprimați un punct de vedere, pentru a lămuri acest aspect opiniei publice, cu privire la sprijinul acordat în vederea dezvoltării imobiliare a proiectului Transilvania Smart City de laPata Rât, relații dumneavoastră cu fostul deputat PD-L, PMP, Adrian Gurzău și implicarea acestuia în acest proiect imobiliar prin angajarea tatălui arhitectului șef al orașului drept ”consultant” și ce anume opinați că s-a întâmplat de doamna Elena Udrea, în pofida sprijinului dat de dumneavoastră, inclusiv în cadrul campaniei prezidențiale din 2014, a ales să vă atace la nivel politic și moral.

Vă mulțumesc!

Vă rog să îmi trimiteți acceptul dumneavoastră pentru a fi contactat telefonic, ca răspuns la acest sms!”

Emil Boc:

”Buna ziua.

Pentru a putea sa am o poziție, va rog sa îmi puneți la dispoziție declarația tv a doamnei Udrea (video sau Transcript) cu cele menționate de Dvs ca ar fi spus despre mine. Eu nu am vazut emisiunea invocata de Dvs. Va multumesc”

Andrei Mares:

”Sigur! Vă las materialul înregistrat de Realitatea.net.

Prima parte https://www.youtube.com/watch?v=BmuJTpE33Mo

Partea a doua https://www.youtube.com/watch?v=IVBolzUuC3Q

La ce ora sunteti dispusi sa intrati cu noi prin apel telefonic pentru a discuta materialul? Noi putem pana la ora 13 sau dupa ora 15.”

Emil Boc:

”Din nefericire nu am timp sa ma uit la emisiune. Va rog sa îmi transmiteți transcriptul declarațiilor doamnei Udrea pe care le menționați Dvs ca ar fi spus despre mine. Nu pot sa comentez simple supoziții ale Dvs cu privire la ce ar fi spus doamna Udrea.”

Andrei Mareș scoate din emisiunea publicată pe site-ul Realitatea TV și revine:

”Bună ziua, domnule primar Emil Boc!

Sunt Andrei Mareș, redactor la NCN Cluj.

Revenind la cererea de poziție pe care v-am adresat-o dimineaţă: Duminică seara, într-un interviu difuzat de postul național Realitatea TV, fosta dumneavoastră colegă de partid, Elena Udrea, a afirmat, după cum urmează:

– că practic sunteți ”ghidonat” de către acest grup care practic are la cheremul său municipalitatea, iar dumneavoastră apăreţi ca şi cum aţi fi la dispoziţia doamnei Aurora Țărmure, secretar general al municipiului Cluj-Napoca.

Aveţi afirmaţiile din interviu după cum urmează:

În a doua parte a interviului, la minutele: 1.11 – „O să vedeți că nu este un plus. O să vedeți cine, de fapt, conduce afacerile din Cluj și instituțiile publice din Cluj: Grupul de la Cluj. În nici într-un caz Emil B(l)oc.” – 1.22

1.22 – „Până și autorizația de la Primărie nu am luat-o cu ajutorul lui Emil Boc, ci cu ajutorul oamenilor puși acolo și susținuți de Grupul de la Cluj.”  – 1.30

2.03 – „Grupul de la Cluj avea nevoie să fiu arestată. Pentru că voiau să preia și vor să preia această afacere care este cea mai mare afacere. … Eu am spus că Grupul de la Cluj conduce Justiția. Poate este mult spus conduce justiția.” – 2.20

2.21 – „Capul Grupului de la Cluj este Florian Coldea, categoric. Ioan Rus, Nelu Varga, Vasile Dîncu și sigur, acum, domnul ministru Grindeanu și ceilalți. Grupul de la Cluj rămâne statornic și esența lui este așa cum a pornit, cu Ioan Rus, cu Vasile Dîncu, Florian Coldea care a venit între timp, George Maior.” – 2.47

3.00 – „Grupul de la Cluj controlează justiția sau mai degrabă o influențează. De controlat așa cum se întâmpla pe vremuri… Prin Koveși, la nivel național, și la nivel local prin oamenii pe care și i-a pus.” – 3.13

Și în a treia parte:

12.23 – „Koveși cu sprijinul Grupului de la Cluj care controlează Primăria prin Secretarul General al Primăriei. Controlează Poliția prin nepotul pe care domnul Rus și l-a pus șef la IPJ Cluj. Controlează Cadastrul prin șefa cadastrului. Oameni care pot manipula justiția la nivel național.”  – 12.41

Am dori să vă exprimați un punct de vedere în legătură cu aceste afirmații și să îmi permiteți să vă contactez telefonic pentru o intervenție în cadrul emisiunii ”Focus” de pe NCN. Vă rog să-mi comunicați ora la care sunteţi disponibil. De asemenea am dori să vă exprimați un punct de vedere, pentru a lămuri opiniea publică, cu privire la speculaţiile apărute deja în spaţiul public:

– sprijinul acordat în vederea dezvoltării imobiliare a proiectului Transilvania Smart City de la Pata Rât,

– relațiile dumneavoastră cu fostul deputat PD-L, PMP, Adrian Gurzău și ce măsuri aţi luat pentru a nu fi implicată/acuzată municipalitatea după apariţia scandalului conform căruia acesta l-a angajat consultant la proiectul imobiliar Transilvania Smart City pe tatăl arhitectului șef al orașului, în contextul celor afirmate de către Elena Udrea în cadrul interviului de la Realitatea, conform cărora, municipalitatea, prin intermediul funcţionarilor săi, acţionează independent de dumneavoastră fiind instrumentul Grupului de la Cluj. (aveţi mai sus transcript din emisiune).

Vă mulțumesc!

Vă rog să îmi trimiteți acceptul dumneavoastră pentru a fi contactat telefonic, ca răspuns la acest sms.

Andrei Mares”

Emil Boc:

”După cum se vede din Transcriptul transmis, doamna Udrea nu a făcut nicio o afirmație in sensul celor transmise de Dvs in mesajul de la 9:34. Acele afirmații văd ca va aparțin Dvs, dar ați încercat sa le puneți pe seama doamnei Udrea. Acest fapt spune totul despre demersul Dvs jurnalistic si despre faptul ca urmăriți dezinformarea opiniei publice prin prezentarea ca adevărate a unor declarații care nu exista la adresa mea. Va multumesc”

Andrei Mareș:

”Regretăm jocul politicianist pe care-l jucați de ani de zile în comunicarea cu NCN.

Faptul că vă găsiți pretexte pentru a nu răspunde unor întrebări concrete.

Afirmațiile Elenei Udrea există și în cererea pe care v-am transmis-o la ora 9,45.

Sunt chiar scoase din transcript și transmise dumneavoastră, punctual, pentru a le comenta.

De ce nu comentați fix afirmațiile Elenei Udrea și vă ascundeți refuzul după niște afirmații care nu sunt decât proces de intenție, fără bază factuală.

Am făcut efort pentru a vă răspunde tuturor cererilor, iar dumneavoastră invocați refuzul de a răspunde prin puerile procese de intenție.

Rămân valabile inclusiv întrebările pe care vi le-am adresat cu privire la relația cu ex-deputatul Adrian Gurzău și angrenarea de către acesta într-un demers aflat sub ancheta DNA.

Prin urmare, acuzele că am fi încercat un demers jurnalistic care nu se bazează pe probleme factuale nu este altceva decât un refuz pentru un DIALOG ONEST.

Vă mulțumesc!”

Emil Boc:

”Nu consider onest demersul Dvs jurnalistic de a minți și dezinforma. Dezinformare prin a prezenta ca adevărate declarații care nu au fost facute de către doamna Udrea cu privire la propria persoana. Atunci unde este dialogul onest când tocmai onestitatea Dvs este inexistenta??”

Andrei Mareș:

”Prezentați dovezile afirmațiilor dumneavoastră în direct la NCN. Vă așteptăm oricând să probați aceste afirmații. Până atunci rămâne să le considerăm procese de intenție. Iar afirmațiile dumneavoastră neoneste, în afara unui dialog.”

Emil Boc:

”Când nu veți minți și dezinforma, cu plăcere o voi face.

Am ca proba a dezinformării Dvs, mesajul inițial de la care a pornit corespondenta noastră. Dacă Dvs, cu onestitatea pe care o declarați, găsiți in afirmațiile doamnei Udrea ceea ce Dvs ați afirmat ca a spus, atunci sunteți credibil. Pana atunci nu faceți altceva decât dezinformare, minciuna și linșaj mediatic.”

Andrei Mareș:

”Domnule Emil Boc, suntem în situația în care ceea ce acuzați ca ”dezinformare” s-a făcut în SPAȚIUL PRIVAT al unor discuții private. Demersul nostru ține de DIALOG, de încercarea de a vă oferi posibilitatea de a lămuri, odată pentru totdeauna, ceea ce este de lămurit pe acest subiect/aceste subiecte. Dovada dumneavoastră este doar un proces de intenție în lipsa prezenței Dumneavoastră în studiou.”

Emil Boc:

”Va Invit sa revedeți ceea ce ați scris in mesajul Dvs de azi cu privire la ceea ce ar fi spus doamna UDREA in emisiunea tv de la Realitatea cu privire la persoana mea. Unde este vorba despre discuții private!!!????? Sunteți un exemplu de manual de dezinformare și de rea credința jurnalistica intenționată.”

Andrei Mareș:

”Nu considerați jignitor faptul că Elena Udrea a susținut public, în emisiunea de aseară, că Grupul de la Cluj controlează primpria prin secretarul general? Cum comentați faptul că Elena Udrea susține că și-a luat autorizația cu ajutorul oamenilor din primărie puși de către Grupul de la Cluj? Păstrând în minte felul onest în care ați lucrat în serviciul public peste 20 de ani, fără să vă îmbogățiți, cum vă explicați că un simplu fincționar precum Aurora Roșca, căsătorită cu un alt funcționar, reușește să facă anual excursii de lux de zeci de mii de euro, așa cum a remarcat într-o dezvăluire un alt ziar național.”

Practic este ziua în care primarul ”tuturor clujenilor” a decedat ca politician!

Oricum, poate într-o zi vom ajunge să lămurim de unde este domnia sa atât de specialist în dezinformare, mai ales dezinformare de manual.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 1 hour Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 22 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 24 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Eveniment

Camion răsturnat pe A3

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău au asigurat în această dimineață măsuri de prevenire […]

Recomandările redacției
TOP CITITE