Editorial

Boc cel ciudos care face procese de intenție presei independente. El numai cu presa de chitanțier se simte confortabil

Duminică seara, am urmărit la postul național de televiziune Realitatea TV, cum, de după gratii, Elena Udrea a luat calea victimei ”statului paralel”, la fel ca Liviu Dragnea și o amenință direct pe Kovesi. Aceasta a făcut și mai multe afirmații despre cum ”Grupul de la Cluj” își face de cap în primăria condusă de Emil Boc, practic peste capul acestuia.

Iar mărul discordiei, din câte s-a auzit pe transmisie e proiectul imobiliar al Elenei Udrea, ”Transilvania Smart (Penal) City”. Acel proiect pe care atâta l-a negat în presa locală de chitanțier, prin intermediul asociatului Ștefan Berciu (între timp țepuit de niște milioane de euro și retras din afacere), până la a se ajunge la afirmații de gen ”șantaj de presă” șamd. S-a dovedit, în final, că FIECARE afirmație publicată de Ziar de Cluj a fost adevărată.

În acest context, colegul nostru Andrei Mareș, redactor NCN Cluj, a avut următorul schimb de mesaje cu primarul Emil Boc – pentru a lămuri o parte din afirmațiile făcute de Elena Udrea la adresa sa.

CITEȘTE: Primul dialog Emil Boc – NCN Cluj, din ultimii șapte ani. Emil Boc refuză evidența: Elena Udrea s-a lepădat de el

Andrei Mareș a scos din emisiunea în care-și plânge Elena Udrea de milă și de cât de victimă este, tot ce făcea referire la Emil Boc, Grupul de la Cluj și cum acesta din urmă, conform alegațiilor intervievatei, face ce vrea în Primăria Cluj-Napoca, practic îl ”ghidonează” pe primar, care nici nu mai contează că a fost ales de clujeni, alții își fac mendrele în orașul administrat de el, bietul de el, ce cantitate neglijabilă a devenit!

Și ce alege Emil Boc să facă, în loc să-și asume niște răspunsuri punctuale, care ar fi lămurit situația? Să se tragă pe cur și să ne facă proces de intenție. Mai bine ne acuză pe noi de dezinformare decât să răspundă la întrebări incomode, să-și asume, bărbătește, să pășească ”în vizuina” dezinformatorilor și să le demonstreze că asta sunt: dezinformatori – încă de manual.

Odată va trebui să lămurim și noi ce manuale a citit Emil Boc în tinerețea-i uaseceristă de știe atâtea despre dezinformare…

Până una alta, ne-am lămurit cu ”bărbăția” primarului: domnia sa nu cască gura decât în fața microfonului dintr-un mediu bine securizat în care poate să dea din vorbe ce vrea, fără să fie incomodat.

Practic, până la puțin probabila prezența a lui Emil Boc în studioul NCN Cluj (domnia sa a fost capabil să-l amenințe pe Dan Tarcea, acum 5 ani că nu mai vorbește cu el decât ”instituțional” dacă vine la mine în emisiune, atât de mult urăște să i se pună oglinda în față), avem dovada că noi nu ne ascundem după afirmații gratuite și redăm, fără să cenzurăm, ceea ce gândim. Că incomodăm.

Prin urmare, până atunci, nu-mi rămâne decât să constat ”tragerea pe cur” a onestului nostru primar căruia nu-i pot cere decât să mă lase să îl ating și să-i spun: ”Excelență, Însuși Tu, Măiestria Ta, cum de atâtea ori ți-am mai zis în materialele Ziar de Cluj: ți s-a urcat la cap!”

Douăzeci de ani în funcție te-au îmbășinat. De atâta șezut pe același scaun, până și bășinile-ți nu mai pot să te părăsească și se vede la cât de amețit și de rupt de realitatea pe care tot mai mulți clujeni încep să o vadă.

Dacă te crezi veșnic, retrage-te la țară, că acolo s-a născut veșnici!

Faptul că ți s-a oferit posbilitatea de a răspunde onest la niște întrebări – multe circulă în spațiul public de multă vreme, nu sunt ”demersurile” jurnalistice ale Ziar de Cluj și NCN Cluj, trebuia luat ca atare: demers jurnalistic. Față în față cu jurnalistul, puteai să demontezi, dacă ai cu ce, ”dezinformarea”. Mai ales că am fost în situația în care ceea ce acuzi ca ”dezinformare” s-a făcut în SPAȚIUL PRIVAT al unor discuții private. Ele devin publice prin acest demers editorial, doar pentru a demonstra că noi, spre deosebire de tine, chiar ținem la a avea un dialog onest în care să lămurim, odată pentru totdeauna, ceea ce este de lămurit.

În rest (așa, la grămadă):

– relația ta cu Udrea este de notorietate.

– trecutu-ți UASCR-ist de asemenea.

– ”urbanismul de cumetrie” în bocăria ta s-a inventat.

– sinecuri bine plătite din bani publici pentru toți lipitorii tăi de afișe și cărătorii de geantă, tot în fieful tău, pe banii noștri găsim.

– tu l-ai inventat pe inutilul Șurubaru.

– tu îți plătești cu salarii frumoase toți pensionarii de lux cu care ai fost coleg pe la internat, sau în vremuri de restriște, la partid.

– drum către investiția Elenei Udrea, sub pretextul unui cimitir, tu ai tras.

– Sorin Apostu, urmaș demn al tău – tu l-ai lăsat.

– Adrian Gurzău pe listele de deputați PDL – tu l-ai nominalizat.

– la fel și transferul către PMP.

– la fel și executarea ”lucrului în slujba comunității”, urmare a unui proces penal al acestuia, în bocăria ta, la UBT Arena, s-a consumat..

Și ar mai fi, dar nu am deschis agenda decât la pagina 1 din cele 365.

Deci, să nu vorbim despre dezinformare în casa dezinformatorului!