Politica

Primarul orașului cu cea mai virtuală «calitate a vieții» anunță începutul sfârșitului invaziei rusești: „Domnule PUTIN – sunteți singur, de partea greșită a istoriei!”

Cum poate fi oprită invazia rusă din Ucraina? Edilul Emil Boc consideră că în momentul în care „un centimetru de pământ NATO” este atacat, atunci începe Al Treilea Război Mondial.

Tocmai în acest context, primarul de Cluj susține necesitatea acțiunii, nu a reflecției.

„Ceea ce este foarte clar, încă o dată, este că trebuie făcut orice, acum!”, a susținut primarul municipiului Cluj-Napoca în cadrul unei intervenții.

Primarul a apreciat unitatea Uniunii Europene.

„Niciodată, Uniunea Europeană, în ultimii 10 ani, dacă e să dau o perioadă mai lungă de timp, nu a fost atât de unită cum este acum, pentru a opri acest război”, a precizat Boc.

Acesta s-a arătat încrezător că sancțiunile economice vor sugruma regimul lui Putin și i-a adresat liderului de la Kremlin un mesaj categoric:

„Domnule Putin – sunteți singur!

Domnule Putin – sunteți de partea greșită a istoriei!”, a declarat Boc.

Potrivit primarului de Cluj, timpul reflecțiilor a trecut, iar concesiile la adresa Moscovei nu mai sunt acceptate:

„Trebuie oprită această politică de a mai face concesii, pentru că ele nu vor conduce decât la o agresiune suplimentară.

Astăzi, Ucraina. Mâine, Moldova. Poimâine, cine știe care țară NATO.

Și, atunci, am încheiat, că a început Al Treilea Război Mondial!

Când un centimentru de pământ NATO este atacat, a început Al Treilea Război Mondial, să fie foarte clar!”, a susținut Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

Vladimir Putin a anunțat joi, prin intermediul unei declarații publice, că operațiunea desfășurată de Moscova în Ucraina decurge potrivit planului inițial:

„Operațiunea militară se desfășoară conform planului.

Toate obiectivele au fost îndeplinite cu succes!”, a declarat Putin.

După ce președintele rus Vladimir Putin, a declarat, joi, că „operațiunea sa militară specială” din Ucraina „decurge conform planului”, acesta a fost contrazis de secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, potrivit căruia Rusia înregistrează o întârziere semnificativă.

Discursul lui Putin de joi i-a amintit lui Boc de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu.

„Mi-am amintit de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu!

Pentru Putin, începutul sfârșitului este în derulare, problema nu este «dacă», ci «când» se va întâmpla.

Regimul lui Putin este pe contrasensul istoriei”, a conchis Boc.