In vizor

Primarul din Jucu: sunt sigur 99% ca Ecolor e compania care se va extinde la noi UPDATE

Misteriosul producator anuntat de consilierul judetean Remus Lapusan ca s-ar extinde la Jucu ar fi Ecolor, producator de mobilier care produce pentru Ikea, potrivit lui Dorel Pojar, primarul comunei. Firma are deja un punct de lucru aici, insa vrea sa se extinda, insa in apropiere nu mai este teren liber, a dezvaluit edilul.

Anuntul consilerului a starnit speculatii legate in special de popularul brand Ikea, asteptat de mult de clujeni sa isi deschida si un magazin la Cluj-Napoca. S-a discutat fie de Ecolor, o firma producatoare de mobilier de lemn care lucreaza de o buna perioada pentru Ikea, fie de Sortilemn, din Gherla, care, de asemenea, a avut comenzi de la compania suedeza.

“Nu am avut cereri de autorizatii din partea unor firme noi, iar cei de la Ecolor vor sa se extinda, au comenzi foarte mari. In zona in care se afla hala actuala nu mai este spatiu pentru o extindere, asa ca sunt 99% sigur ca ei vor sa se extinda cu o noua hala”, a declarat Dorel Pojar, primarul comunei Jucu, pentru Ziar de Cluj.

Consilierul judetean PSD Remus Lapusan a anuntat ca se poarta negocieri foarte avansate cu in investitor strain care vrea sa infiinteze o unitate de productie.

“Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de StiinTe Agricole si Medicină Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea”, a spus acesta.

Oficialii firmei Sortilemn a infirmat zvonurile de extindere la Jucu.

“Nu, nu avem asemenea planuri. Noi avem terenul nostru la Gherla”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Calin Onisor, directorul comercial al firmei Sortilemn Gherla.

Ecolor functioneaza la Jucu din 2005. Compania-mamă a Ecolor este Gyllensvaans Mabler din Suedia, o firma producatoare de mobila infiintata in 1946 si principalul furnizor al IKEA inca din 1952.

UPDATE: Reprezentantii Ikea au infirmat oficial zvonurile ca si-ar deschide unitate de productie la Jucu.

„Compania IKEA Group nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate. Mentionam ca IKEA Group nu detine in prezent nici o unitate de productie in Romania”, a declarat Daniela Stoican, PR Manager Romania, IKEA South-East Europe.


 

Foto: lindab.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *