In vizor

Peninsula pleaca la Targu Mures doar cu numele. Echipa ramane la Cluj

Intreaga echipa din organizarea celui mai mare festival de muzica din Ardeal ramane la Cluj. Chiar daca proprietarii brandului au dus “Peninsula” inapoi acasa la Targu-Mures, nucleul echipei de organizare ramane in orasul de pe Somes, unde va organiza un alt festival.

“Peninsula de Cluj” se rebranduieste in 2014 si va aduce schimbari majore in ceea ce priveste organizarea, dar si targetul.

“Noi am facut contract si cu Primaria, si cu anumiti sponsori pana in 2015, la Cluj. La Targu Mures va fi un eveniment cu numele Peninsula; noi vrem sa facem la Cluj ceva asemanator cu ce am facut anul trecut, dar mai bun”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, fostul director al Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.

Acesta spune ca a aflat din presa despre reintoarcerea festivalului la Mures.

“Noi mergem inainte, facem un proiect care in saptamanile urmatoare, pana la mijlocul lui ianuarie, va fi deja anuntat. Cei de la Cluj au vrut sa aiba un eveniment mare in viziunea 2015-2021. Noi asta ne-am asumat si asta o sa facem”, a mai declarat acesta.

Valea Garbaului, locatia unde a fost organizat festivalul Peninsula anul trecut nu este insa definitiva. Organizatorii spun ca locul de organizare al noului festival clujean nu este specificat exact in actele semnate cu municipalitatea. Anul trecut, Primaria Cluj-Napoca a sustinut organizarea festivalului de muzica cu 150.000 de lei, iar anul acesta  exista promisiuni pentru aceeasi suma pentru noul festival.

La sfarsitul lui 2013, autoritatile targumuresene au anuntat ca Peninsula revine in orasul lor, iar decizia ar fi fost luata de catre detinatorul brandului, Szepessy Szabolcs.

Dupa zece editii desfasurate la Targu Mures, Peninsula a ajuns unul dintre cele mai respectate festivaluri din Romania. An de an, acolo au fost nume foarte mari din muzica internationala, unele in premiera in Romania.

sursa foto: facebook.com, transilvaniareporter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *