In vizor

Primarul comunei clujene Chiuiești, Gavril Mihuț, găsit în conflict de interese de ANI. Domn’ primar, merge acum un verset?

Potrivit A.N.I., în perioada exercitării mandatului de primar (2020 – prezent) a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, constând în încasarea sumei totale de 14.440,03 lei ca urmare a achizițiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuiești de la societatea comercială, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003. Ea a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Pentru o cunoaștere mai bună a personajului, respectiv edilul din comuna Chiuiești, în urmă cu doi ani era implicat într-un scandal pentru că a sfidat un ONG. Și sfidarea nu a fost că i-a refuzat scurt sau că le-a trântit ușa în nas. Nu, i-a lăsat frumos să se prezinte, să se chinuie cu cererile și mai apoi le-a trântit o prostie de răspuns cât un munte.

ONG-ul „Școli Curate” a lansat un proiect la nivel național privind acordarea de burse de merit elevilor din mediul rural, fără posibilități, conform legii în vigoare, iar banii să fie incluși în bugetul local. Primarul care se crede un dumnezeu, dar are frică de Dumnezeu, le-a răspuns cu citate din Biblie, nimic mai mult și nimic mai puțin penibil.

“Conduita mea se bazeaza pe frica de Dumnezeu, munca cinstita, adevar, nu fatarnica in care a-si dori sa va spun si dumneavoastra o parte din 3 versete:

  1. “Supuneti-va autoritatilor asa porunceste Dumnezeu, fiind ingaduite de El.”
  2. “Raspunde nebunului dupa nebunia lui sa nu se creada prea intelept”
  3. Bâta din capul nebunului nu este oprita.

Daca doriti sa implementati si sa corectati prin proiectele dumneavoastra neajunsurile, adresati-va Guvernului Romaniei, Ministerelor: Finantelor, Educatiei, nu primariilor cu puteri finaciare limitate.

Sper ca m-ati inteles si va rog sa va adresati Institutiilor pe care vi le-am indicat, deoarece PROBLEMELE DE CARE TREBUIE SA MA OCUP POTRIVIT LEGII, IMI OCUPA TIMPUL SI NU O SA MAI POT CORESPONDA CU DUMNEAVOASTRA“, a răspuns cel ce ar trebui să grijească o comună de peste 2700 de locuitori.

Gavril Mihuț, membru PNL, este un abonat pe viață, pare-se, până acum, la primăria comunei. Lucrează în instituție din anul 1984, din 1994 a fost viceprimar, iar din 2000, adică de 23 de ani, este primar al comunei.

 

Foto: Dejeanul.ro