In vizor

Primaria si Politia Municipiului Cluj-Napoca tolereaza parcarile ilegale in centrul Clujului

Traficul  aglomerat de pe strada Avram Iancu este o situatie care treneaza de  ani de zile si pare a fi o problema fara rezolvare atat pentru Primaria Cluj-Napoca cat si pentru Politia Municipiului.

Zecile de masini parcate pe prima banda intre intersectia Aviator Badescu si Calea Turzii, respectiv intersectia dintre strada Baba Novac si strada Aviator Badescu obtureaza zilnic traficul pe una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca. Zi de zi intre orele 11.30 si 13.00 zeci de parinti cu buletine de centru isi asteapta odraslele in fata liceelor George Cosbuc si Gheorghe Sincai blocand cu nesimtire  o banda de circulatie. Aceeasi situatie o putem intalni si pe strada Universitatii in fata Liceului Bathory unde parintii isi asteapta copiii sa iasa de la scoala blocand traficul pe pista de biciclete.

Atat Primaria, cat si Politia Municipiului nu au nici pana in ziua de azi o solutie pentru rezolvarea problemei, singurul argument fiind ca parintii care doresc sa isi astepte copii de la cele doua scoli sa dea dovada de bun simt si sa  foloseasca parcarea din Piata Cipariu. Parintii, insa, prefera sa astepte la scara incomodand astfel pe ceilalti participanti la trafic.

„Politia Locala a aplicat 26 de amenzi contraventionale pentri oprire si stationare ilegala in zona centrala in ultima luna. Exista un protocol cu Politia Municipiului, prin care s-a impartit raza de actiune din proximitatea unitatilor scolare”, au precizat reprezentantii Primariei.

Planul de actiune comun, realizat intre cele doua institutii administrative cu privire la asigurarea linistii si ordinii publice si a bunei desfasurari a traficului rutier in zona unitatilor de invatamant, arata ca Primaria Cluj-Napoca are in observatie 24 de unitati de invatamant situate pe strazile Ioan Bob, George Cosbuc, Emil Isac, Piata Muzeului, Piata Avram Iancu in timp ce sanctionarea soferilor din apropierea restului unitatilor de invatamant revin Politiei Municipiului Cluj-Napoca.

In apropierea celor 24 de unitati de invatamant, atribuite in urma protocolului Primariei Cluj-Napoca, angajatii Politiei Locale au intocmit luna trecuta doar 26 de procese verbale de sanctionare pentru opriri si stationari ilegale.

In timp ce Politia Municipiului va raspunde solicitarilor noastre, pe strada Avram Iancu  traficul rutier ramane obturat de soferii care ignora semnele de circulatie din fata liceelor George Cosbuc si Gheorghe Sincai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *