In vizor

Primaria si Politia Municipiului Cluj-Napoca tolereaza parcarile ilegale in centrul Clujului

Scris de 543

Traficul  aglomerat de pe strada Avram Iancu este o situatie care treneaza de  ani de zile si pare a fi o problema fara rezolvare atat pentru Primaria Cluj-Napoca cat si pentru Politia Municipiului.

Zecile de masini parcate pe prima banda intre intersectia Aviator Badescu si Calea Turzii, respectiv intersectia dintre strada Baba Novac si strada Aviator Badescu obtureaza zilnic traficul pe una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca. Zi de zi intre orele 11.30 si 13.00 zeci de parinti cu buletine de centru isi asteapta odraslele in fata liceelor George Cosbuc si Gheorghe Sincai blocand cu nesimtire  o banda de circulatie. Aceeasi situatie o putem intalni si pe strada Universitatii in fata Liceului Bathory unde parintii isi asteapta copiii sa iasa de la scoala blocand traficul pe pista de biciclete.

Atat Primaria, cat si Politia Municipiului nu au nici pana in ziua de azi o solutie pentru rezolvarea problemei, singurul argument fiind ca parintii care doresc sa isi astepte copii de la cele doua scoli sa dea dovada de bun simt si sa  foloseasca parcarea din Piata Cipariu. Parintii, insa, prefera sa astepte la scara incomodand astfel pe ceilalti participanti la trafic.

“Politia Locala a aplicat 26 de amenzi contraventionale pentri oprire si stationare ilegala in zona centrala in ultima luna. Exista un protocol cu Politia Municipiului, prin care s-a impartit raza de actiune din proximitatea unitatilor scolare”, au precizat reprezentantii Primariei.

Planul de actiune comun, realizat intre cele doua institutii administrative cu privire la asigurarea linistii si ordinii publice si a bunei desfasurari a traficului rutier in zona unitatilor de invatamant, arata ca Primaria Cluj-Napoca are in observatie 24 de unitati de invatamant situate pe strazile Ioan Bob, George Cosbuc, Emil Isac, Piata Muzeului, Piata Avram Iancu in timp ce sanctionarea soferilor din apropierea restului unitatilor de invatamant revin Politiei Municipiului Cluj-Napoca.

In apropierea celor 24 de unitati de invatamant, atribuite in urma protocolului Primariei Cluj-Napoca, angajatii Politiei Locale au intocmit luna trecuta doar 26 de procese verbale de sanctionare pentru opriri si stationari ilegale.

In timp ce Politia Municipiului va raspunde solicitarilor noastre, pe strada Avram Iancu  traficul rutier ramane obturat de soferii care ignora semnele de circulatie din fata liceelor George Cosbuc si Gheorghe Sincai.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE