Din oras

Patronii de localuri nu se inghesuie sa isi asigure bunurile

La inceputul saptamanii trecute un incendiu a nimicit restaurantul Livada de pe strada Clinicilor. In urma cu cativa ani un alt local s-a facut scrum in cateva ore. In cazul primului patronul nu e ingrijorat, avea asigurare pe bunuri. In cazul Janis Stuf, insa,  nu a existat asigurare.  Patronii de cluburi au parerile impartite in ceea ce priveste asigurarea bunurilor, in timp ce unora li se pare o idee buna, altii “s-au lecuit” de asiguratori dupa ce au ajuns in instanta pentru recuperarea pagubelor.

“Am avut vreo doi ani de zile asigurare si la prima inundatie, cand am avut si niste canapele afectate am ajuns la proces. Nu au vrut nicicum sa plateasca, in conditiile in care le dadeam vreo 5.000 de euro pe an. Pana la urma ne-am inteles, au platit jumatate din paguba, dar am renuntat la asigurare”, a explicat pentru Ziar de Cluj Cristian Tomoiaga, managerul clubului Midi.

Mircea Buteanu, proprietarul clubului Diesel si Napoca 15 spune ca piata asigurarilor din Romania este proasta si despagubirea oferita este mult prea mica fata de valoarea bunurilor asigurate.

“Pentru unele spatii avem asigurare, pentru altele nu, cum am considerat si cum s-a ivit ocazia. Este o piata vulnerabila, nu sunt bine puse la punct in Romania firmele de asigurari pe acest domeniu. Daca pentru 100.000 de euro, sa zicem, asiguratorul este dispus sa iti plateasca 15-20.000 de euro, atunci chiar te intrebi daca se justifica sa iti faci asigurare. O asigurare o faci din doua motive , fie pentru acele daune pe care nu le poti suporta, fie pentru ca exista o probabilitate foarte mare sa aiba loc evenimentul. Impotriva incendiilor e normal sa iti faci, dar piata e proasta, iti da o suma foarte mica si iti impun tot felul de conditii”, a precizat Buteanu.

Ionut Bungardean, managerul Irish&Music Pub este de parere ca asigurarile sunt o idee buna pentru localuri.

“E foarte avantajos sa iti faci asigurare, din perspectiva mea. Noi suntem in beci si am avut parte de multe inundatii. Pana acum nu am avut nevoie sa apelez la despagubiri. Nu e un efort financiar deosebit, depinde ce iti asiguri, dar una basic nu e un capat de tara”, a subliniat Bungardean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *