In vizor

Primaria nu e in stare sa aloce 28.000 de euro pentru amenajarea spatiilor pentru caini. Adica suma pe care o cheltuie, anual, pe hartie igienica

Amenajarea unui spatiu ingradit pentru caini costa, in medie, putin peste o mie de euro, adica suma pe care primaria clujeana o cheltuie, lunar, pentru a asigura hartia igienica a angajatilor. Pentru cele 28 de spatii pentru plimbat caini, trasate pe hartie, primaria ar fi trebuit sa aloce, in medie, 28.000 de euro, aproximativ suma pe care institutia o cheltuie, anual, pentru hartie igienica. Totusi, pana acum in intreg orasul exista doar doua spatii amenajate pentru plimbat caini, care sa fie si ingradite si dotate cu cosuri de gunoi. Scuza cu care reprezentantii administratiei locale defileaza pentru lipsa acestor investitii minimale este aceea ca este asteptat noul regulament pentru plimbatul cainilor, la care se lucreaza din vara acestui an.

Pentru amenajarea spatiului destinat plimbarii cainilor, din Parcul Rozelor, primaria Cluj-Napoca a cheltuit 5.409 lei, adica putin peste 1.200 de euro. O suma infima pentru bugetul orasului, care se ridica, anual, la peste un milliard de lei! Este, practic, suma pe care primaria o cheltuie luna de luna pentru hartia igienica a angajatilor institutiei.

Totusi, pana acum primarul Emil Boc a ignorant cu desavarsire doleantele detinatorilor de animale de companie si a amenajat numai doua astfel de spatii in oras: cel din Parcul Rozelor si cel din capatul Strazii Unirii, din cartierul Gheorgheni.

Daca parcul de plimbat caini din Parcul Rozelor a costat 5.409 lei, cel din Gheorgheni a fost putin mai scum psi a costat peste 18.000 de lei. Totusi, nici aceasta nu este o investitie mare pentru primarie.

Asa se face ca pana acum orasul are 28 de locuri pentru plimbat caini, insa mai degraba pe hartie decat in realitate. In ultimele luni, acestea au inceput sa fie marcate cu panouri si, pe alocuri, s-au amplasat si cosuri de gunoi, insa nu au fost ingradite, o investitie minima a autoritatilor locale. Adica o medie de 28-30.000 de euro pentru ingradirea lor.

In majoritatea cazurilor, spatiile nu sunt folosite deoarece animalele ajung cu usurinta in strada sau pentru ca nu sunt iluminate in timpul noptii.

Intrebata de ce nu s-a continuat investitia in aceste spatii, Oana Buzatu, purtator de cuvant al primariei Cluj-Napoca, spune ca se asteapta finalizarea Regulamentului pentru plimbatul cainilor, in care sunt prevazute si spatiile de joaca pentru catei.

Ea subliniaza ca nu isi aveau rostul noi investitii, deoarece viitorul regulament va indica exact spatiile de joaca, cat si cum vor fi amenajate.

Oana Buzatu mai spune ca draftul pentru noul regulament privind plimbarea cainilor in oras este finalizat si mai urmeaza sa primeasca avizul unor comisii de specialitate din primarie.

“In acest moment s-a finalizat draftul si el trebuie sa treaca prin toate departamentele afectate de prevederi, pentru avizare. La Departamentul Tehnic, pentru a-si asuma obligatiile pe care le implica amenajarea locurilor de joaca pentru caini, la Departamentul Patrimoniu pentru validarea propunerilor privind noile locuri de joaca, propuse de membrii comisiei, respectiv la Departamentul Politiei Locale, care trebuie sa dea aviz pentru baza legala de aplicare a amenizilor si cotraventiilor  prevazute in regulamentul respectiv”.

Oana Buzatu mai spune ca se va face o corectura, iar in momentul in care va avea toate avizele, regulamentul va fi afisat pe site-ul primariei, pentru consultare publica.

Apoi, in termen de zece zile, se pot aduce sugestii sau adaugiri, dupa care se poate propune spre aprobare in Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *