In vizor

Domnia Diferit-Kiat s-a terminat. Intretinerea strazilor din Cluj-Napoca se va face de RADP

Contractul de 600 de milioane de lei, semnat cu asocierea Diferit-Kiat in 2010 pentru intretinerea strazilor din municipiul Cluj-Napoca expira la finalul acestui an. Municipalitatea clujeana se pregateste sa predea intretinerea si reparatia strazilor din oras in gestiunea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP). Proiectul a fost lansat in dezbatere publica in perioada 21-30 noiembrie, urmand sa se promoveze apoi in Consiliul Local o hotarare.

Reprezentantii Primariei spun ca alternativa gestiunii directe este mai avantajoasa pentru municipalitate decat achizitia directa pentru ca “preturile vor fi rezultatul negocierii si vor fi in concordanta cu pretul pietei”, iar “municipalitatea este beneficiara a minim 50% varsaminte la bugetul local din profitul realizat de catre RADP”.

“In perioada 2010 – 2014 serviciul de administrare a drumurilor si strazilor a fost realizat de catre autoritatea publica locala, in baza unor contracte de achizitie de lucrari, atribuite in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006. Acordul cadru nr. 302534/13.12.2010 incheiat de catre autoritatea publica locala exprira la data de 13.12.2014. Prin prezentul studiu se propune ca modalitate de gestiune, gestiunea directa in conformitate cu dispozitiile art. 29 din Legea nr. 51/2006 in favoarea operatorului R.A.D.P. Cluj-Napoca”, se arata in referat.

Se precizeaza ca Regia subordonata Primariei “detine instalatii tehnice, masini si utilaje, destinate executarii lucrarilor specifice activitatii de intretinere ( statii de mixturi, centrala de betoane de ciment, tancuri pentru bitum, depozite pentru agregate, silozuri de ciment si filer, instalatii pentru dozarea cu celofibre in mixturile asfaltice, malaxoare, concasor, freze de asfalt, cilindri compactori, repartizatoare de asfalt, buldoexcavator, autoincarcator, autogredere, autosolnite, marcatoare pentru marcaje rutiere, precum si utilaje pentru mica mecanizare). Bazele de productie dispun de depozite pentru stocarea temporara a materiilor prime si materialelor folosite in procesul de fabricatie”.

Regia are in cadrul compartimentului Strazi 140 de angajati, din care 15 ingineri de specialitate.

Potrivit caietului de sarcini RADP va trebui sa se ocupe de intretinerea si reparatia strazilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe poduri si strazilor nemodernizate din municipiu. Preturile vor fi propuse de RADP si aprobate de Consiliul Local.

Prin gestiune directa s-a alocat si administrarea Pietei de Vechituri catre RADP. Regia are in portofoliu contracte cu E.On Gaz, Romtelecom, Regia Autonoma de Termoficare si Electrica Serv pentru lucrari de refacere a strazilor, trotuarelor si zonelor verzi afectate de lucrari de retele. A mai avut lucrari de refacere carosabil, trotuar si spatii verzi cu Electromontaj, Electroplus, Grup 4 Instalatii, Tim si Dominium.

Anul trecut RADP a avut o cifra de afaceri de aproape 11 milioane de lei si o pierdere de 3,5  milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *