In vizor

Primaria nu are bani pentru centrale termice, dar finanteaza Miss Universitas

Scris de 545

O gradinita clujeana are o centrala veche de o jumatate de secol, anunta citynews. Institutia risca sa isi piarda autorizatia si nu este singura in aceasta situatie. Municipalitatea e responsabila de situatie si se justifica prin lipsa fondurilor. In acelasi timp insa, alesii clujenilor nu ezita sa dea de doua sau trei ori mai mult decat ar costa o centrala pentru evenimente cum ar fi Miss Universitas sau pentru cele tip “festivalul berii” cum ar fi Luna Studentului Clujean sau Napoca Music Event. 

Centrala cu pricina se afla in subsolul gradinitei “Trenuletul Veseliei”, situata pe strada Campeni si a fost montata in anii 60. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, s-au facut cereri pentru schimbarea instalatiei, insa primaria invoca lipsa banilor.

“Mai avem situatii de acest fel. E o problema a administratiei locale, noi le trimitem liste cu investitii necesare, ei raspund ca se conformeaza in functie de fondurile disponibile. Probabil nu au bani. Din pacate, gradinita Trenuletul Veseliei nu va primi autorizatie din aceasta cauza”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general al ISJ Cluj.

Potrivit inginerului Gavril Juhasz, specialist in centrale termice la o firma clujeana de profil, preturile unei centrale pentru o gradinita difera in functie de dimensiunile imobilului si diversi alti factori, insa un calcul estimativ ar duce la suma de 3.000 de lei pentru achizitionarea acesteia.

“S-ar adauga apoi costuri pentru montaj, autorizatii, alte materiale necesare montarii, alta manopera pentru demontarea celei vechi. Toate astea ar putea dubla suma”, a precizat specialistul.

O alta investitie care s-ar putea impune ar fi cea de inlocuire a caloriferelor vechi.

Calculand suma totala ar putea ajunge la 10.000 de lei, bani pe care primaria nu i-a gasit pentru a schimba centrala pentru Gradinita “Trenuletul Veseliei”. Comparand cu alocarile din acest an ale Primariei Municipiului Cluj-Napoca putem observa ca aceeasi suma s-a acordat pentru festivalul Napoca Music Event, ba chiar dublu s-a gasit pentru evenimentul Miss Universitas, 30.000 au fost alocati de la bugetul local pentru Magic Fest, iar pentru Luna Studentului Clujean s-au dat nu mai putin de 80.000 de lei.

Foto: clujulcopiilor.ro

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 hour In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 2 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 4 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 16 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 21 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 22 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 22 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE