In vizor

Primaria nu are bani pentru centrale termice, dar finanteaza Miss Universitas

O gradinita clujeana are o centrala veche de o jumatate de secol, anunta citynews. Institutia risca sa isi piarda autorizatia si nu este singura in aceasta situatie. Municipalitatea e responsabila de situatie si se justifica prin lipsa fondurilor. In acelasi timp insa, alesii clujenilor nu ezita sa dea de doua sau trei ori mai mult decat ar costa o centrala pentru evenimente cum ar fi Miss Universitas sau pentru cele tip “festivalul berii” cum ar fi Luna Studentului Clujean sau Napoca Music Event. 

Centrala cu pricina se afla in subsolul gradinitei “Trenuletul Veseliei”, situata pe strada Campeni si a fost montata in anii 60. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, s-au facut cereri pentru schimbarea instalatiei, insa primaria invoca lipsa banilor.

“Mai avem situatii de acest fel. E o problema a administratiei locale, noi le trimitem liste cu investitii necesare, ei raspund ca se conformeaza in functie de fondurile disponibile. Probabil nu au bani. Din pacate, gradinita Trenuletul Veseliei nu va primi autorizatie din aceasta cauza”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general al ISJ Cluj.

Potrivit inginerului Gavril Juhasz, specialist in centrale termice la o firma clujeana de profil, preturile unei centrale pentru o gradinita difera in functie de dimensiunile imobilului si diversi alti factori, insa un calcul estimativ ar duce la suma de 3.000 de lei pentru achizitionarea acesteia.

“S-ar adauga apoi costuri pentru montaj, autorizatii, alte materiale necesare montarii, alta manopera pentru demontarea celei vechi. Toate astea ar putea dubla suma”, a precizat specialistul.

O alta investitie care s-ar putea impune ar fi cea de inlocuire a caloriferelor vechi.

Calculand suma totala ar putea ajunge la 10.000 de lei, bani pe care primaria nu i-a gasit pentru a schimba centrala pentru Gradinita “Trenuletul Veseliei”. Comparand cu alocarile din acest an ale Primariei Municipiului Cluj-Napoca putem observa ca aceeasi suma s-a acordat pentru festivalul Napoca Music Event, ba chiar dublu s-a gasit pentru evenimentul Miss Universitas, 30.000 au fost alocati de la bugetul local pentru Magic Fest, iar pentru Luna Studentului Clujean s-au dat nu mai putin de 80.000 de lei.

Foto: clujulcopiilor.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *