Din oras

Primaria Cluj-Napoca incaseaza un milion de euro pe an doar din parcari

Conform Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) in Cluj-Napoca, municipalitatea a incasat anul trecut, de pe urma celor 45.000 de parcari, practic, toate locurile de parcare publica, peste 4,5 milioane de lei.

“Toate veniturile se reinvestesc in noi parcari, in intretinere etc. Cu ajutorul acestor resurse se vor construi mai multe parcari in zonele rezidentiale”, sustin reprezentantii primariei, dupa cum scrie in raportul citat.

In aceasta suma nu intra si banii incasati in urma amenzilor aplicate pentru parcari neregulamentare sau alte contraventii rutiere.

“Aplicarea regulamentelor este responsabilitatea politiei. Nu sunt disponibile sumele propriu-zise ale resurselor utilizate pentru aplicarea regulamentelor. Veniturile din amenzi sunt alocate politiei”, mai scrie in raportul realizat e experti pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit serviciului de administrare a parcarilor, disciplina de plata nu este foarte ridicata daca comparam veniturile din taxele de parcare obtinute din parcarea din Piata Unirii (100 de locuri) cu veniturile din 3.000 de locuri de parcare de pe strada, care nu sunt situate in spatele unei bariere.

Numai din parcarea din Piata Unirii, Primaria Cluj-Napoca incaseaza 60.000 de lei pe luna.

Veniturile totale nete intra intr-un fond rezervat pentru parcari, fond care se ridica, in prezent, la aproape 10 milioane de lei, conform datelor furnizate de municipalitate in februarie 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *