Din oras

Primaria, incompetenta si birocratia. Cat dureaza sa-si desfiinteze propria constructie, in pericol sa se prabuseasca

Dupa aproape un an de zile in care au plimbat notele interne de la un birou la altul in Primarie, in martie s-a votat in Consiliul Local desfiintarea unui garaj, mai mult o darapanatura de lemn, din centrul istoric. Au trecut de atunci patru luni, iar hardughia se afla la locul ei, neatinsa. Doar balariile crescute pe langa acopera rusinea incompetentei Primariei.

Reprezentantii institutiei invoca birocratia pentru faptul ca garajul nu a fost inca desfiintat, la patru luni dupa decizia luata.

“Mai sunt niste pasi de parcurs, de exemplu inca nu avem avizul de la monumente”, au precizat acestia.

Epopeea unei daramaturi

A fost nevoie de un an de zile pana ce in baza proceselor verbale de constatare s-a intocmit o nota interna, iar mai apoi o propunere de Hotarare de Consiliu Local pentru demolarea unui garaj construit din lemn, proprietatea municipalitatii.

Primul proces verbal de constatare s-a intocmit in aprilie anul trecut. Atunci un inspector al Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii a constatat existenta consctructiei aflata “intr-o stare de degradare”. A doua zi s-a transmis catre Directia de Patrimoniu o nota interna cu cele constatate.

O luna mai tarziu, in mai anul trecut, Directia Tehnica, Serviciul de Reparatii Imobile a trimis o nota interna catre Directia de Patrimoniu amintindu-le de starea precara a garajului si sugerand demolarea lui. Mai mult, se pare ca se stia de situatia iremediabila de cinci ani.

“Va reamintim ca v-am sesizat inca din 2009 ca garajul din incinta imobilului din strada Constantin Daicoviciu nr. 4 se afla in stare avansata de degradare si ca se impune desfiintarea sa. Mentionam ca in prezent garajul se afla in starea tehnica denumita colaps, ca nu este folosit, nu este racordat la utilitati si are suprafata de 7,82 de metri patrati, pereti din lemn, planseu lipsa, invelitoare din tabla, toate elementele sunt foarte degradate, putrede, constituind pericol de prabusire. Consideram oportuna promovarea unei HCL pentru demolarea garajului degradat si nefolosit”, se arata in document.

Dupa aceasta recomandare clara a fost nevoie de 9 luni ca sa se ajunga la o propunere de Hotarare de Consiliu Local. Totul pentru ca la solicitarea Directiei de Patrimoniu, din iulie anul trecut, Serviciul Juridic a raspuns sase luni mai tarziu, in 23 ianuarie 2015, ca “nu exista vreun litigiu pe rol privind acest imobil”.

In sfarsit in luna martie s-a votat demolarea constructiei. Probabil pana la ducerea la indeplinire a Hotararii va mai trece un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *