Din oras

Constructiile abandonate ale Clujului, un pericol pentru vecini

Scris de 1,083

Constructiile ridicate pe jumatate si apoi abandonate nu sunt o raritate in orasul comoara al Ardealului. Criza ori incurcaturile financiare i-au facut pe multi dintre constructorii clujeni sa renunte la cladiri aproape terminate sau, din contra, la santiere in care s-a muncit doar la fundatia unui bloc ce se visa de 10 etaje. Un astfel de caz este cel al unei constructii din cartierul Gruia, ce se intinde pe 1.000 de metri patrati.

Casa sta si se degradeaza pe strada Serpuitoare de mai bine de cinci ani, spre nemultumirea oamenilor care locuiesc in zona. Acestia numesc “un adevarat pericol” constructia abandonata.

“Constructia nu indeplineste in niciun fel vreo regula. Are acces pietonal de aproximativ 100 – 120 de metri, deci pompierii si salvarea nu au acces, e construita intr-o panta foarte mare si pune in pericol casele invecinate. Pe langa toate astea, e construita intr-o zona de case si ea are cinci etaje”, se revolta un vecin din zona.

Acesta sustine ca acum constructiile invecinate sunt puse in pericol.

In 2011, comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism a emis o autorizatie de constructie pentru cladirea din zona, unde urmau sa fie construite trei apartamente.

In 2006, municipalitatea a mai emis o autorizatie pentru aceeasi locatie, insa proprietarul a dorit, cinci ani mai tarziu, sa extinda constructiile si sa amenajeze aici si o piscina, pentru care nu a primit, insa, acordul Primariei Cluj-Napoca.

Repezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca spun ca anul acesta nu s-a facut nicio sesizare referitoare la cladirea de pe strada Serpuitoare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției