Din oras

Constructiile abandonate ale Clujului, un pericol pentru vecini

Constructiile ridicate pe jumatate si apoi abandonate nu sunt o raritate in orasul comoara al Ardealului. Criza ori incurcaturile financiare i-au facut pe multi dintre constructorii clujeni sa renunte la cladiri aproape terminate sau, din contra, la santiere in care s-a muncit doar la fundatia unui bloc ce se visa de 10 etaje. Un astfel de caz este cel al unei constructii din cartierul Gruia, ce se intinde pe 1.000 de metri patrati.

Casa sta si se degradeaza pe strada Serpuitoare de mai bine de cinci ani, spre nemultumirea oamenilor care locuiesc in zona. Acestia numesc “un adevarat pericol” constructia abandonata.

“Constructia nu indeplineste in niciun fel vreo regula. Are acces pietonal de aproximativ 100 – 120 de metri, deci pompierii si salvarea nu au acces, e construita intr-o panta foarte mare si pune in pericol casele invecinate. Pe langa toate astea, e construita intr-o zona de case si ea are cinci etaje”, se revolta un vecin din zona.

Acesta sustine ca acum constructiile invecinate sunt puse in pericol.

In 2011, comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism a emis o autorizatie de constructie pentru cladirea din zona, unde urmau sa fie construite trei apartamente.

In 2006, municipalitatea a mai emis o autorizatie pentru aceeasi locatie, insa proprietarul a dorit, cinci ani mai tarziu, sa extinda constructiile si sa amenajeze aici si o piscina, pentru care nu a primit, insa, acordul Primariei Cluj-Napoca.

Repezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca spun ca anul acesta nu s-a facut nicio sesizare referitoare la cladirea de pe strada Serpuitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *