Din oras

Primaria da zece milioane de lei pentru deratizare in timp ce Manasturul e invadat de sobolani

In plin scandal privind modul in care a fost  concesionat serviciul de dezinsectie, deratizare si dezinfectie de pe raza municipiului Cluj-Napoca firmei Coral, locuitorii strazii Negoiu reclama faptul ca pe strada lor au inceput sa apara sobolanii. Nemultumiti ca actiunile de deratizare nu au fost realizate in timp, cetatenii din cartierul Manastur cer socoteala Primariei si solicita ca aceasta sa oblige firma care se ocupa de deratizarea de pe domeniul public sa intervina in regim de urgenta pentru a impiedica aparitia unei epidemii. 

O clujeanca s-a aratat indignata de faptul ca pe strada pe care locuieste de mai bine de 32 de ani, timp in care nu au existat probleme asemanatoare, au inceput sa apara in aceasta toamna zeci de sobolani. Motivul invaziei pare a fi faptul ca in zona strazii Negoiu deratizarea pe domeniul public a fost facuta de mantuiala.

“In cartierul Manastur, mai exact pe strada Negoiu, este invazie de sobolani. Stau de 32 de ani pe aceasta strada si nu am vazut niciodata asa ceva. Nu numai ca se plimba nestingheriti pe strada, dar au intrat si in blocuri, se plimba linistiti pe casa scarilor, iar acestia reprezinta un adevarat pericol pentru locuitorii din zona, in special pentru copii. Sunt un focar de infectie, mai ales ca sunt sobolani care zac morti pe strada. Degeaba face fiecare bloc deratizarea daca nu se face o deratizare generala in zona, pentru ca acestia vor invada din nou blocurile. Daca tot ne laudam ca suntem un oras de cinci stele, va rog insistent sa trimiteti firma care se ocupa cu dezinsectia si deratizarea cat mai repede posibil”, a reclamat pe domnuleprimar.ro Adriana Alb.

O bunicuta aflata la plimbare cu nepotica a confirmat aparitia in ultimele zile a sobolanilor care isi fac aparitia in zona punctelor gospodaresti dimineata devreme cand e inca liniste pe strada, inainte ca oamenii sa plece la serviciu sau uneori seara.

“Sobolani sunt la gunoaie, acuma eu am vazut, asa seara, de pe balcon, dar nu in timpul zilei. Vin de pe la gunoaiele astea si se ascund pe la garajele de langa garsoniere”, a precizat femeia.

Reprezentantii Primariei au verificat reclamatiile privind invazia de sobolani de pe strada Negoiu si spun ca problema nu exista. Cu toate acestea, Primaria cere asociatiilor de locatari sa isi sincronizeze actiunile de deratizare cu cele ale firmei Coral, concesionarul serviciilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie de pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru care administratia locala plateste anual 10 milioane de lei.

“Reprezentantii Politiei Locale s-au deplasat in zona strazii Negoiu pentru a vedea daca reclamatiilor cetatenilor sunt reale. In urma discutiilor cu o parte dintre acestia nu se pune in discutie o invazie a rozatoarelor. Trebuie sa mentionam ca deratizarea pe spatiul privat, la blocuri, intra sub obligatiile  asociatilor de proprietari. Acestea trebuie sa faca aceasta actiune de deratizare periodic, iar recomandarea noastra este ca asociatiile de locatari sa isi sincronizeze actiunile de deratizare cu programul Primariei pentru ca actiunea sa aiba eficienta maxima”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *