Din oras

Cluj, orasul capcanelor. Trotuarele sunt sparte, iar pietonii cad in gropi

Sa fii pieton in orasul de cinci stele al Ardealului e o adevarata lupta in ultima perioada. Sa nu-ti rupi picioarele pe santierele unde odata existau trotuare e o reusita, in timp ce sa ajungi la serviciu cu pantofii curati e doar un vis.

Una dintre cele mai importante artere ale orasului, strada Motilor, nu mai are trotuare de cateva saptamani. Pietonii sunt, astfel, obligati sa circule pe carosabil, si el aflat in lucru de cateva luni. Trotuarele, sau mai bine zis spatiile unde ar trebui sa fie trotuare, sunt distruse de cateva saptamani bune, iar din pamantul sapat rasar acum cabluri si fiare. Iar astea sunt cele mai mici dintre capcanele pe care muncitorii le-au plantat pe santierul care se intinde pe intreaga strada. Canalele sunt acum desoperite, iar de vreo atentionare in acest sens nici nu poate fi vorba.

La Spitalul de Copii nu se mai poate intra cu masina din cauza santierului. Astazi, un barbat ce trebuia transportat in carucior cu rotile a fost injurat si claxonat de zeci de soferi nervosi ca masina in care se afla a oprit in zona clinicii.

Pe strada Motilor, lucrarile vor incepe din data de 1 iunie si vor dura pana in 30 octombrie”, promitea Emil Boc la finalul lunii aprilie. Pana atunci mai sunt doar trei saptamani, insa. In momentul de fata, nici macar carosabilul nu pare sa aiba sanse de reusita in fata termenului limita de finalizare.

Ieri, directorul adjunct al Liceului Special pentru Deficienti de Vedere din oras, a cazut intr-o groapa adanca de doi metri, sapata de angajatii companiei de gaz, scrie protv.ro.

Barbatul nevazator mergea spre casa pe acelasi drum ca de obicei. Cunostea extrem de bine traseul, iar groapa aparuta in asfalt l-a luat prin surprindere. Capcana era marcata cu parapeti de plastic doar pe doua dintre laturi. Barbatul a avut ghinionul sa inainteze pe partea in care groapa era imprejmuita numai cu banda.

Am venit si am cazut. N-am simtit groapa, sa fi fost ingradita si sa fie inchisa, nu o lasi deschisa asa. Cred ca e obligatia lor am sa sun si sa fac scris undeva”, a spus bărbatul, citat de stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *