Editorial

Cluj-Napoca, orasul de cinci zabrele

Imi scrie un clujean pe Facebook: “Si ce daca fura Boc si oamenii lui? Si ce daca a furat 12 ani? Macar a facut ceva pentru Clujul asta, chiar daca a furat”. Pai, fratilor, cu mentalitatea asta nu o sa iesim la liman niciodata cu tara . E tare trist ca exista clujeni, si nu sunt putini, care gandesc precum omul de mai sus. Ipocrizia acestor clujeni de a nu vedea realitatile si de a accepta furtul ca o consecinta fireasca a actului de administratie publica este ingrijoratoare. Ne mai miram ca politicienii clujeni sunt hoti si corupti daca votantii lor au morala corupta? Chiar insist sa imi pun in cap toata feisbucimea care il idolatrizeaza pe Boc la Cluj-Napoca. Stau drept si spun ca nu cred ca este normal sa gandim ca politicienii pot sa si fure, daca fac ceva pentru oras. M-am saturat de clujenii care pun in functii corupti si snapani, ii vreau scosi de la masa deciziilor si vreau sa-i gasesc pe acei clujeni care sa le anuleze voturile, pe acei clujeni care sa-si doreasca mai mult pentru Cluj-Napoca.

Timp de 12 ani, in acest oras, Gheorghe Funar si-a facut mendrele cum a vrut muschiul lui. Cu nevasta, Sabina, mare sefa la Curtea de Conturi, e greu de presupus ca l-ar fi putut curenta pe Funar cineva si sa-l bage in puscarie. In numele unui nationalism prost inteles si cretin, zgandarit de vorbele lui Funar, clujenii au acceptat ca orasul lor sa dospeasca in noroiul involutiei timp de mai bine de un deceniu. Si ce s-a intamplat dupa plecarea lui Gheorghe Funar de la carma primariei? Pai, ce sa se intample? Fiul sau, Sabin Funar, s-a imbogatit groaznic de repede, transformandu-se intr-un milionar adevarat si discret, caruia nici gura nu-i miroase si nici obrazul nu ii crapa. Farmacii, hoteluri, blocuri cu zeci de apartamente, de toate a facut si vrea sa faca Sabin Funar.

Odata cu tranzitia inspre regimul Emil Boc s-a consimtit un pact tacit intre Ghita si Emil. Ghita i-a spus lui Emil sa nu zgalme in rahatul trecutului si, la schimb, l-a asigurat ca va beneficia de acelasi tratament catifelat din partea Curtii de Conturi. Iar clujenii l-au incarcat pe Emil Boc cu atat de multa incredere incat aproape au ramas orbi, surzi si muti la realitatile si porcariile facute de acesta si de oamenii lui.

Timp de 12 ani, clica pedelista s-a ingrasat cu sute de milioane de euro, iar clujenii au spus ca nu e nicio problema.

Timp de 12 ani, Emil Boc si Consiliul Local pe care il controleaza de tot atatia ani au aprobat si legitimat haosul imobiliar din Cluj-Napoca, condimentat cu blocuri intre case si autorizatii de construtie luate prin abuzarea legii. Si clujenii nu au avut nimic impotriva.

Astea ca astea, dar in momentul in care Emil Boc, desi promisese ca nu va parasi Clujul, a plecat spre Bucuresti ca premier, clujenii nu au avut nicio problema sa se duca fuguta, fuguta, ca sa-l voteze pe moldoveanul Sorin Apostu.

Desi clujenilor le este sila de vinituri, daca le-a zis Boc, au votat si o vinitura. L-au votat pe Sorin Apostu chiar daca in targ se vorbea deja de smenurile pe care le face ca director tehnic.

Cand l-au arestat pe Sorin Apostu pentru fapte de coruptie, clujenii, facuti de rusine, au preferat sa priveasca in alta parte, ca si cand ei nu ar fi votat niciodata un om ca acela.

Mai rau, clujenii si-au pus ochelarii de cal inapoi pe ochi si l-au aplaudat pe Emil Boc cand a venit inapoi de la Bucuresti, desi acesta le taiase pensiile. Un primar arestat pentru fapte de coruptie, clujenii nu s-au gandit niciodata sa il pedepseasca pe Emil Boc, chiar daca el fusese cel care l-a recomandat si garantat pe Apostu. Ba chiar l-au ales in continuare pe Boc pentru un nou mandat la Primarie.

Desi avusesera sub nas imagini cu pedelistul Radu Bica, vicele de la Consiliul Judetean arestat pentru fapte de capa si spaga, clujenii nu s-au gandit nicio secunda ca nu mai trebuie sa voteze politicieni corupti. Ba, din contra, l-au ales pe Horica Uioreanu, care s-a dovedit un spagar notoriu si un corupt pana in maduva mustatii.

Dragi clujeni care va dati fecioare neprihanite si care credeti ca e bine in orasul de cinci stele, trebuie sa va treziti din reveria ipocriziei. Trebuie sa tineti cont de trecutul dumneavoastra ca electorat.

Aceste termite politice nu puteau sa ajunga la putere si sa va fure si sa va rusineze fara votul dumneavoastra. Degeaba o dam la intors, datorita voturilor clujenilor ce au ales boci si uioreni  n-am avut niciodata un Cluj de cinci stele. Fiindca de 12 ani clujenii voteaza politicieni care au drept singur proiect personal: sa faca din acest oras un Cluj-Napoca de cinci zabrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *