Din oras

Primaria clujeana cumpara arbori de 2 milioane de lei

Primaria clujeana cheltuie 2 milioane de lei pentru achizitionarea a peste 200.000 de arbori si arbusti, care urmeaza sa fie plantati pe bulevardele principale din oras.

Arborii si arbustii, peste 200.000 intr-o prima faza, potrivit caietului de sarcini, vor fi plantati pe principalele bulevarde si strazi din oras, dupa cum arata reprezentantilor Primariei Cluj-Napoca. Contractul are o valoare estimata de 2,2 milioane de lei, fara TVA, si va fi semnat pe o perioada de un an. Potrivit documentatiei, vor fi achizitionate mai multe tipuri de arbori si arbusti, intr-o prima faza peste 250.000 de bucati. Societatea care va castiga licitatia va avea obligatia ca, timp de un an, sa inlocuiasca materialul dendrofloricol deteriorat sau uscat.

Arborii vor fi plantati pe strazile din Cluj-Napoca, nu insa si pe cele recent reabilitate in cadrul proiectului european “Orasul-comoara”. In cazul stazilor Avram Iancu, Motilor si Memorandumului, arborii vor fi achizitionati de societatile care se ocupa de reabilitarea acestora.

In fiecare an, Primaria investeste importante sume de bani pentru a cumpara flori si arbusti in Cluj-Napoca. Spre exemplu, in 2013, institutia a incheiat un acord-cadru pentru o perioada de patru ani pentru furnizarea de material dendrofloricol, cu trei societati comerciale: Sod Silva Group Romania, cu care Primaria a incheiat un contract de 585.000 de lei pentru 32 de loturi; Paul Flowers SRL, cu doua contracte pentru trei loturi la valoarea de 429.000, respectiv 279.000 de lei. De asemenea, Serflor se ocupa de un lot pentru 350.000 de lei si de alte 29 de loturi pentru suma de 521.000 de lei. Totalul depaseste 2,1 milioane de lei.

Tot in 2013, primaria a scos la licitatie contracte de 6 milioane de lei pentru infrumusetarea orasului:  1,5 milioane de lei pentru dale si pavele, aproape 1 milion de lei pentru banci si 3,7 milioane de lei pentru flori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *