Din oras

Primăria Cluj-Napoca susţine: „Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai

Primăria Cluj-Napoca spune că lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu vor fi finalizare conform contractului, adică la început de iulie 2023. De asemenea, constructorul va remedia pe cheltuială proprie pagubele create că urmare a lucrărilor ce se realizează pentru modernizarea străzii. Jurnaliștii de la Gazeta de Cluj s-au plimbat pe cele două străzi, pentru a vedea exact care este situația. Lucrările de reabilitare a străzilor a scos la suprafață gropi și noroi peste tot. Podețele despre care am pomenit adineauri lipsesc cu desăvârșire, iar cei care își încearcă nocul să tranziteze această „zonă de război” din centrul Clujului se poate trezi cu surprize, în timp ce trebuie să „danseze” printre mormanele de moloz. Un clujean a precizat pentru ziarul nostru că se simte ca într-un sat de munte. 

”Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu vor fi finalizate la termen, conform graficului stabilit (înainte de finalizarea întregului proiect „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente”). Constructorul a amenajat culoare pietonale pe șantier. În ceea ce privește imobilul la care faceți referire, în urma unei expertize s-a stabilit faptul că executantul lucrărilor va remedia pe cheltuială proprie pagubele create ca urmare a lucrărilor ce se realizează pentru modernizarea străzii. Nu au fost aplicate amenzi executantului lucrărilor”, transmite municipalitatea clujeană.

Despre aceste „lucrări” o fi fiind vorba? Care, oricum, sunt pe strada Bolyai. Despre care nu ştim dacă este în grafic.

Sau acestea? Un adevărat pericol pentru viaţa cetăţenilor. Tot de pe strada Bolyai.

Că aquapark pe stradă am avut, nu e o noutate:

Dar, ca să nu se zică că numai Ziar de Cluj vede altfel mizerabila discrepanţă dintre ce se spune cu vorbe prin mass medioa de chitanţier şi realitatea din teren, am apelat la colegii de la Gazeta de Cluj care, la fel ca şi noi au urmărit şi monitorizat lucrările de pe străzile Bolyai şi Maniu.

Aceştia au constatat că pe strada Iuliu Maniu de o săptămână se tot încearcă desfundarea canalizării cu utilaje mari, asta în contextul în care au spart drumul făcut pentru această misiune imposibilă. Iar săracul clujean face slalom în fiecare zi printre muncitori și utilaje, în timp ce rezolvarea acestei probleme încă se lasă așteptată.

Noi ce să spunem? Dacă în grafic nu e, nimic nu e.