Din oras

Meciul U Cluj – CFR 1907 din Cupa Romaniei a inceput mai devreme. Preturile pentru suporterii feroviari, de 20 de ori mai scumpe decat pentru suporterii U

Start in derby-ul Clujului. Astazi pe site-ul oficial al clubului universitar au fost anuntate preturile biletelor din mansa secunda a semifinalei Cupei Romaniei dintre Universitatea Cluj si CFR 9017, care urmeaza sa se dispute miercuri. De vineri tichetele pot fi achizitionate de la casieriile Cluj Arena. Suporterii CFR-isti considera ca pretul piperat al biletelor va  duce la lipsa spectacolului din tribune si este o razbunare a conducerii Universitatii pentru modul in care conducerea din Gruia s-a comportat cu suporterii Univeristatii Cluj la meciurile disputate intre cele doua echipe clujene.

Unul dintre reprezentantii galeriei  CFR-iste considera ca nu e normal ca pretul la peluza II (locul rezervat galeriei oaspete) sa fie atat de ridicat. Totodata suporterul CFR 1907 a afirmat ca la nivelul la care joaca cele doua echipe spectacolul fotbalistic mai poate fi salvat doar de spectacolul din tribune iar suma de 200 de lei este mult prea ridicat si va determina ca multi iubitori ai fotbalului sa stea acasa la meciul care se va disputa miercuri seara.

“Ce as putea sa spun, surprize peste surprize, va dati seama ca e 20% dintr-un salar. Probabil ca cei de la Universitatea doresc sa se rezbune pe greselile din trecut facute de cei de la CFR insa acest lucruri nu pot sa faca rau decat spectacolului. Fotbalul fara spectatori nu are valoare. Vor sa strice si spectacolul din tribuna. Este tot ce ne-a mai ramas la doua echipe care se chinuie in subsolul clasamentului”, a afirmat suporterul feroviar. 

Vlad Munteanu, administratorul special al clubului Universitatea Cluj a precizat ca si clubul CFR-ist a procedat asemanator, iar meciurile disputate in Gruia, cand fie a vandut bilete doar in sectoarele destinate galeriei si VIP, fie a stabilit pretul tichetului intre 150 si 300 lei.

„Vrem sa stabilim din capul locului ca, in ceea ce priveste, inelul inferior al stadionului, pretul unui bilet va fi de 200 de lei, fie ca vorbim de peluza a II-a, acolo unde stau, de regula, sustinatorii echipei adverse, de tribuna I, peluza I sau tribuna a II-a. In rest, in ceea ce priveste sectoarele de pe inelul superior al stadionului, preturile au ramas aceleasi cu care ne-am obisnuit suporterii. Derby-urile locale au starnit, de-a lungul timpului, pasiuni mari, daca ne uitam in trecut putem vedea ca si CFR, in 2011, a stabilit preturi curprinse intre 150 si 300 de lei. Chiar la derby-ul trecut, din tur, clubul organizator a pus in vanzare doar bilete valabile in galeriile celor doua echipe si in zona VIP, nu si in restul sectoarelor de la cele doua tribune. Suntem convinsi ca fanii nostri vor fi prezenti in numar foarte mare la acest meci” , a precizat Vlad Munteanu administrator special al Universitatii Cluj.

Un alt suporter al echipei din Gruia este de parerea ca gestul conducerii de a stabili suma de 200 de lei pentru un bilet in peluza oaspete poate fi interpretat ca o razbunare insa nu intelege de ce aceasta razbunare vine dupa aproape patru ani. 

“Este alegera lor, probabil ca se simt si ei lezati de faptul ca au avut si ei preturi mari la bilete dar sa nu uite ca pretul la bilete a fost in tribuna unde sunt suporteri CFR-isti tot timpul. In sectoarele rezervate pentru galeria oaspete au fost preturi rezonabile al fel ca si in galeria CFR-ului. Probabil ca de aceasta s-au simtit si au decis sa puan preturi mai mari la bilete. Banuiesc ca asta e decizia lor si din cate am mai discutat si cu altii care se ocupa cu astfel de probleme este putin ilegal cea au facut ei. Nu cred ca este o razbunare la preturile pe care le-au avut ca si oaspeti in 2011. Iar daca este o razbunare intrebarea este de ce aceasta a venit dupa atatia ani. Nu cred ca se incearca impiedicarea suporterilor CFR de a lua parte la meci. Nu as dori sa imi fie facut public numele pentur ca nu as dori sa se interpreteze ca parerea mea este cea a majoritatii suporterilor echipei oaspete”, a declarat un suporterul CFR-ist.

Conducerea Universitatii Cluj a anutat ca biletele pentru mansa secunda a semifinalei Cupei Romaniei vor fi puse in vanzare incepand de maine si vor putea fi achizitionate de la casele de bilete de la Cluj Arena. Preturile sunt urmatoarele in  peluza I (inel superior) – 10 lei; tribuna a II-a – 20 de lei; tribuna I – 30 de lei; zona VIP, etaj 4 – 50 de lei; zona VIP, etaj 3 – 60 de lei; zona VIP, etaj 2 – 100 de lei; peluza a II-a (inel inferior) – 200 de lei; peluza I (inel inferior) – 200 de lei. 

Returul semifinalei dintre Universitatea Cluj si CFR 1907 se va disputa miercuri de la ora 21.30 pe Cluj  Arena. In mansa tur cele doua echipe clujene au terminat la egalitate scor 0-0.

Foto: Silviu Cristea 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *