Din oras

Primăria Cluj-Napoca face economie de curent. Parcurile recent renovate nu sunt iluminate

Clujenii reclamă faptul că obiectivele recent modernizate de către Primăria Cluj-Napoca nu sunt iluminate corepunsător. Fie acestea sunt în beznă, fie sunt iluminate foarte slab. Având în vedere costurile cu energei electrică, poate că municipalitatea face în acest fel economie.

Cetățenii au semnalat faptul că în cele două parcuri modernizate de Primărie, Armătura și Feroviarilor luminile sunt funcționale foarte rar.

Doresc să fac o reclamație cu privire la iluminatul din parcurile Armătura și Feroviarilor. Zilnic ies la alergar seara prin ambele parcuri și de foarte puține dăți au fost pornite luminile în parcul Armatura iar in parcul Feroviarilor, pe partea cu Someșul, niciodată. Este beznă totală pe timpul serii și abia se vede la 2 metri distanță în față. Vă rog să porniți iluminatul pe timpul serii în parcul Feroviarilor.

Primăria Cluj-Napoca i-a transmis clujeanului că va fi notificat executantul lucrărilor pentru a remedia problemele la iluminatul public.

Iar în ceea ce privește recent modernizate maluri ale Someșului, clujenii reclamă deja de câteva luni că stâlpișorii montați sunt mai mult de decor, deorece lumina care provine de la ei este insuficientă.

„Vă rog faceți ceva cu iluminatul nou pe lângă Someș, mai ales în zona Parcului Babeș. După ce se inserează efectiv nu mai vezi nimic. Dacă ieși cu copilul îl pierzi”.

„Pe malul Someșului, în drept cu parcul Babeș, s-au oprit stâlpii înalți de iluminat și funcționează doar stâlpișorii noi. Având în vedere ca pe lângă gardul parcului Babeș este acum pista de biciclete, aceasta este mult prea întunecată dacă nu se aprind și stâlpii înalți originali. Stâlpii originali sunt tot acolo dar nu sunt porniti de când s-au instalat cei noi”, au semnalat clujenii.

Potrivit municipalității, va exista și o etapă a două în care se va realiza iluminarea zonei. Probabil în primăvară când va exista lumină naturală.

Nu doar în parcuri se face economie de curent, ci și pe strada Dragalina. Un clujean acuză Primăria că pune în pericol pietonii.

„Când se vor remedia problemele cu iluminatul public pe partea „modernă” a străzii Dragalina, în special lângă trecerea pentru pietoni unde este beznă totală și piloții din Cluj nu văd pietonii care traversează în timpul serii / nopții. Se pare că siguranța circulației și a pietonilor nu este o prioritate în acest oras”, se revoltă un alt clujean.

Primăria a transmis că în perioada următoare o să fie facute modificările si repus în funcțiune iluminatul public pe strada Dragalina.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce au fost inaugurate aceste obiective dacă lucrările nu au fost finalizate. Iluminatul este o parte importantă a acestor oobiective. Important este că s-au făcut poze frumoase și Boc a avut cu ce să se laude. Chiar dacă proiectele sunt făcute doar pe jumătate.