Din oras

O mămică a fost doborâtă de un câine fără lesă în Baza Sportivă La Terenuri

O mămică ce se afla cu copilul în Baza Sportivă La Terenuri a avut parte de o experiență mai puțin plăcută. Aceasta susține că a fost doborâtă de un câine de talie medie pe care stăpânul îl lăsase fără lesă.

„Ieri in jur de ora 19.00 la Baza sportiva La terenuri, manstur m-am jucat cu copilul cu mingea. dintr-o data un caine de lup a venit si m-a doborat la pamant. Ce cauta cainele fara lesa in parc ? Va rog frumos trimiteti politisti in parcuri sa ne putem juca linistiti fara sa fimi doboriti de caine. Este a 2 oara cand se intampla. Stapanul cainelui nu si-a cerut scuze”, povestește femeia.

Tot mai mulți părinți se plâng de faptul că locurile de joacă au fost invadate de stăpânii de câini, iar adesea aceștia îi lasă fără lesă.

O astfel de situație a fost semnalată și în Parcul Aurel Vlaicu. Părinții susțin că nu mai pot să folosească parcul din cauză că este acaparat de câini, asta deși aceștia au în zonă un loc special amenajat.

Citește și:

De asemenea, clujenii au reclamat faptul că stăpânii de câini îi lasă liberi chiar și în Parcul Central, ceea ce creează disconfort deoarece au fost cazuri când oamenii au fost atacați.

„Deseori sunt câini dezlegați în Parcul Mare. Nu se pot convinge stapanii de animale să poarte lesa în afara țarcurilor special amenajate pentru plimbat câini? S-au tot întâmplat cazuri de atacuri la noi în țară”, se plânge un alt clujean.

Potrivit legislației în vigoare câinii trebuie să fie ținuți în lesă atunci când sunt scoși la plimbare, indiferent de rasa din care face parte și indiferent de talia lor. Astfel că stăpânii de câini pot fi amendați de Poliția Locală. Amenda este cuprinsă între 800 și 1500 de lei.