In vizor

Primăria Cluj-Napoca face afaceri cu o firmă care în 2020 înregistra pierderi de -27 434 eur la o cifră de afaceri de 298 054 eur. Acum, că pompează Boc bani publici în ea, desigur îi merge bine. Doar vorbim despre afaceri în ”Famiglie”

În februarie, acest an, Ziar de Cluj scria despre cum Primăria Cluj-Napoca a atribuit un contrat privind Furnizarea și instalarea a șapte containere securizate pentru biciclete cu rasteluri mobile pentru biciclete, ofertantului câștigător: Sky Park Systems. Firmă înființată în urmă cu 7 ani, cu sediul în Cluj și administrată de Ionela Lavinia Costache și care înregistra în 2020 un număr de 4 angajați. Firmă care are ca obiect de activitate lucrări de instalații pentru construcții. Firmă care, în 2020, înregistra pierderi de 27.434 eur la o cifră de afaceri de 298.054 eur. O adevărată afacere, numai bună de pompar bani publici în ea. Așa că municipalitatea a pompat 227.639,46 Euro – dintr-un foc aproape cifra de afaceri din 2020!

De unde atâta bunăvoință pe ”funăria” lui Emil Boc, ne întrebam atunci? Pânăa s-a lămurit misterul cu ocazia faptului că municipalitatea s-a gândit să mai pompeze 975.570 lei, fără TVA pentru o perioadă de 6 luni aceleași firme, pentru încă cinci containere pentru biciclete.

Conform Actual de Cluj, Sky Park System este controlată de un fost consilier local PNL, Doru Stoica.

Sky Park System a finalizat, în luna mai,niște cuști cu rasteluri și camere video pentru biciclete, după cum a anunțat Primăria pe Facebook. Municipalitatea a plătit aproape 200.000 de lei pentru amenajarea lor iar instalațiile pentru parcarea bicicletelor au fost montate în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Firma Sky Park Systems a mai amenajat recent un parking automat la un spital privat deschis în centrul orașului. Numele lui Stoica a apărut și în proiectul Primăriei de parking subteran din zona Piața Cipariu (aflat în faza studiilor urbanistice și de fezabilitate) ca furnizor potențial pentru o tehnologie de parking automat, după cum spuneau proiectanții de la Spiri Com.

CITEȘTE: Doru Stoica dă cu SEC la bugetele Clujului

Dacă accesați materialul de mai sus, veți vedea că peste tot este acest Doru Stoica de când amicul Dan tarcea este viceprimar al municipiului Cluj-Napoca! E imobiliar, e livrator de containere inteligente pentru deșeuri, e consultant pe tot felul de litigii imobiliare – pe care pe toate le câștigă, vopsește,pune garduri, sapă, tunde, frezează – totul pentru un ban cinstit de la bugetul local. Și nici nu cred că vedem 5% din afacerile sale de cumetrie.