Din oras

MALUL SOMEȘULUI: În loc de spațiu verde, nisip, dale și beton

Activiștii de la Someșul Nostru au făcut o trecere în revistă a licrărilore efectuate pe malurile Someșului, în Grigorescu: ”Plaja s-a lărgit considerabil, dar si cu costul disparitiei vechii zone verzi de langa plaja și a pierderii unor copaci, compensați prin plantarea altora”

”Malurile Someșului, work in progress. Parcul din Grigorescu de pe malul râului începe să prindă contur. Datorită podului se va interacționa mai bine cu Mănăștur, dar cum mai e un pod la 150 de metri nu te poți întreba daca nu era mult mai ieftin a reface podul Hidroelectrica printr-un parteneriat cu Primăria extins si la nivelul unor dotări abandonate ca sala de evenimente. Se poate alerga ori plimba acum mai aproape de apă si la nivelul ei. Terenul de baschet e la dimensiuni normale, ceea ce e bine, dar asta s-a făcut în defavoarea terenului de fotbal care e mult mai mic”, arată cei de la Someșul Nostru.

”Plaja s-a lărgit considerabil, dar si cu costul disparitiei vechii zone verzi de langa plaja și a pierderii unor copaci, compensați prin plantarea altora. În zona de fitness, mai e loc de aparate, însă nu știm dacă urmează să fie instalate sau nu și ce tip de aparate, în funcție de cererile utilizatorilor care nu au fost consultați. Aparatele de joacă pentru copii sunt mai sărăcăcioase ca în trecut, dar e loc și pentru instalarea altora. Au fost consultați părinți sau copii ce vor? Avem dubii”, au mai spus activiștii clujeni.

Stadiul lucrărilor a depășit 40% recent. Se estimează că vor fi finalizate până în luna decembrie a anului viitor. Prin urmare și vara viitoare Someșul nu va putea fi folosit. Dar va fi numai bun, dacă va fi gata, pentru a fi inaugurat cu cărămida electorală în piept.

Oricum, proiectul este departe de cel care a câștigat concursul de proiecte, dar este atât de invocat că ar fi respectat de către gașca din primăria Cluj-Napoca. Nu e dală de la Videanu despre care Boc să nu ne spună că ”așa au decis specialiștii”.