Din oras

Primaria are bani doar pentru unele sali de sport. Alte scoli pot astepta

De cateva saptamani, sala de sport de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” nu este functionala. S-a stricat centrala termica si primaria nu a gasit bani de reparatii. Drept urmare, elevii nu si-au mai facut orele de sport acolo ci afara, in plina iarna.  Daca pentru acesta centrala municipalitatea nu a gasit bani, pentru sala de la Liceul George Cosbuc s-au dat pana acum peste doua milioane de lei. 

Parintii copiilor care invata in institutie au postat o plangere pe domnuleprimar.ro in relateaza cum s-a ajuns sa nu se mai tina orele de sport in sala si care intreaba ce e de facut.

“Sala de sport a acestei scoli (sala aferenta cladirii de la fosta generala 15) nu este functionala, deci nu se face sport de 2 luni, darorita faptului ca „s-a fisurat o teava care transporta caldura in sala”. Din cate am inteles de la domnul  director, primaria nu aloca fonduri pentru repararea acelei tevi. Ce este de facut? Sa asteptam caldura astfel incat sa nu fie nevoie de caldura? Astept un raspuns din partea dvs.”, spune mama unui elev al scolii.

Situatia a fost confirmata de Monica Veres, directoarea Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”.

 “Intr-adevar, e vorba de o defectiune la centrala termica din sala de sport, data in folosinta in 2011. Am anuntat la primarie, se pare ca nu erau bani atunci si era si perioada sarbatorilor. Elevii au facut sport afara, noroc ca a fost vremea asta frumoasa. Astazi au venit oamenii care vor repara centrala, nu stim exact cat va dura. Era bine sa vina parintii sa vorbeasca direct cu noi, nu sa ajunga problema la presa”, a declarat directoarea.

Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ)  spun ca nu stiau de aceasta situatie.

“Procedura este, intr-adevar, sa anunte primaria si de acolo sa se aloce banii pentru reparatie. In mod normal, insa, trebuia sa ne anunte si pe noi, am fi facut presiuni sa se rezolve mai repede”, a declarat Valentin Cuibus, seful ISJ.

O alta sala de sport cu probleme a fost cea de la Liceul cu Program Sportiv, pentru care Guvernul a alocat 700.000 de euro. A fost inaugurata in februarie 2013, insa, la mijlocul lunii mai inca nu functiona. Directorul institutiei a refuzat sa deschida sala pana  acum pe motiv ca nu ar fi avut toate avizele necesare.

„Sala de la Liceul cu Program sportive functioneaza acum, chiar daca ar mai trebui sa angajam ceva personal”, a precizat Cuibus.

In tot acest timp, sala de sport de la Liceul „George Cosbuc” a „inghitit” peste 2.130.000 de lei din bugetul primariei municipiului Cluj-Napoca, urmand sa fie gata abia in luna mai a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *