Din oras

Primăria amenajează sensuri giratorii și lărgește străzi în Borhanci și Bună Ziua. Pe hârtie, de vreo trei ani

Amenajarea unui sens giratoriu și lărgirea străzii la intrarea în Borhanci nu se pot face din cauza problemelor legate de proprietatea terenului. Guvernul nu a dat drept de proprietate pentru acea suprafață. Situația este asemănătoare cu cea din Bună Ziua, unde de doi ani nu pot începe lucrările de lărgire a străzii, din același motiv. 

În urmă cu aproximativ trei ani, Ioan Bîldea, consilier local la acea vreme, solicita conducerii Primăriie Cluj-Napoca amenajarea unui sens giratoriu la limita dintre cartierele Gheorgheni și Borhanci și lărgirea străzilor de la intrarea în cartier. Motivul invocat de Primărie atunci era legat de faptul că proprietarul terenului nu își dă acordul pentru aceste lucrări. 

Nici acum, la trei ani de la acel demers nu s-a făcut nimic. Motivul este tot legat de proprietatea terenului, adică același ca și atunci. 

“Ieri am avut o discuție de peste două ore și jumătate cu rectorul USAMV și echipa de acolo. USAMV s-a arătat foarte deschisă ca la ieșirea spre Borhanci, pe Constantin Brâncuși, unde se sugrumă toată circulația, terenul din dreapta este al USAMV. Au făcut o dezmembrare de carte funciară tocmai pentru a permite lărgirea, dar avem o problemă determinată de faptul că acel teren nu este în proprietatea USAMV, ci este doar în administrarea USAMV. Guvernul nu le-a dat dreptul de proprietate, le-a dat dreptul de administrare. Orice se face acolo trebuie să obțină acordul Guvernului și asta îngreunează puțin procedura”, a declarat primarul Emil Boc, vineri dimineața, la un post de radio local. 

În cazul străzii Bună Ziua, situația tergiversează de doi ani. Primarul spune că obținerea documentelor este pe ultima sută de metri. 

“Cu strada Bună Ziua a fost mai simplu pentru că noi am fost proprietari, le-am cedat temporar terenul, a durat aproape doi ani și nici astăzi, chiar dacă Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, chiar dacă a fost făcută cadastrarea, chiar dacă a fost făcut procesul verbal de predare primire, încă nu e semnat de către CNADNR. Ultimul act care să desăvârșească preluarea în domeniul public nu este semnat, desi toate celelalte procedure au fost făcute. Așteptă, dintr-un moment în altul să ne vină acest document. Referitor la Borhanci, dacă vom merge pe această cale și cunoscând deja căile bătătorite să nu mai dureze atât de mult pentru că ne vom pune cu USAMV toate procedurile legale. Căutăm și alte alternative legale, juriștii au mandat să lucreze pe această temă. Cert este că la nivel local nu este niciun fel de obstacol, USAMV are acea bucată mare de teren și ei au nevoie de lărgirea Borhanciului pentru a li se putea crea acces la terenurile pe care le au”, a afirmat Boc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *